«Έτος ανάκαμψης το 2014»

14:07 27/11/2013 - Πηγή: TNSite
Στη θέση ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει το 2014 στην ανάπτυξη, επέμεινε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, το 2014 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.«Η

Ελλάδα από χώρα της κρίσης μετατρέπεται σε «χώρα της ανάκαμψης και προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βιώνει σήμερα την αλλαγή του αναπτυξιακού της προτύπου, το οποίο, θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια.

Ο υπουργός Οικονομικών, περιέγραψε την εικόνα του νέου οικονομικού μοντέλου, τονίζοντας ότι θα χαρακτηρίζεται από λιγότερο αλλά αποτελεσματικότερο κράτος, αυξημένη ιδιωτική πρωτοβουλία με στιβαρούς εποπτικούς μηχανισμούς, κράτος σε πλήρη παραγωγική διαδικασία και επιδοματική πολιτική σε όσους όντως το έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου δεκαμήνου του 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Και πρόσθεσε: «Όπως ο προϋπολογισμός του 2013 αποδεικνύεται πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που είχαμε προβλέψει, αυτός του 2014 θα είναι της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα