Έτοιμη να επιστρέψει στην Αίγυπτο η Κάθριν Άστον

18:36 31/7/2013 - Πηγή: TNSite
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Αίγυπτο προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης.

Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες μεσολάβησης που ξεκίνησε η Άστον θα συνεχίσει ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νότια Μεσόγειο, Μπερναρντίνο Λεόν, ο οποίος αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στο Κάιρο.

Ο εκπρόσωπος της Άστον διευκρίνισε ότι ο Λεόν επισκέπτεται την Αίγυπτο

κατόπιν αιτήματος της Άστον, με σκοπό «να συνεχίσει την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση» με όλες τις πλευρές με τις οποίες θα έχει επαφές.

«Η ΕΕ εργάζεται στην Αίγυπτο με την υποστήριξη των χωρών-μελών της και άλλων διεθνών εταίρων της. Η Κάθριν Άστον είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Αίγυπτο για να διευκολύνει τη δημοκρατική μετάβαση», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Μαν.

Η Άστον επισκέφθηκε την Αίγυπτο την Κυριακή, για δεύτερη φορά μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, στις αρχές Ιουλίου. Συναντήθηκε μάλιστα με τον Μόρσι και διαβεβαίωσε ότι είναι «καλά» αλλά αναχώρησε για τις Βρυξέλλες χωρίς να έχει διαφανεί στον ορίζοντα μια λύση στην πολιτική κρίση.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα