Επαφές του Γερμανού πρεσβευτή με τοπικούς φορείς στο Ηράκλειο

08:07 17/9/2013 - Πηγή: TNSite
Σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς είχε τη Δευτέρα ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολτ, καθώς, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής του στο Ηράκλειο, συζήτησε κυρίως θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Ο κ. Ντολτ επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία και τον τουρισμό, το εμπόριο, τις σχέσεις Γερμανίας -Ελλάδας

αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης. Ο κ. Κουράκης έθεσε στον κ. Ντολτ και το θέμα των διεκδικήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας όσον αφορά το Κατοχικό Δάνειο και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, ζητώντας από τον Γερμανό πρεσβευτή να μεταφέρει αυτά τα ζητήματα στη κυβέρνησή του, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι και απαίτηση συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού, όπως είπε, μιλούσε και με την ιδιότητά του ως πρόεδρου της ΠΕΔ Κρήτης.

«Είναι μια υποχρέωση του γερμανικού κράτους προς την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κουράκης, και όπως το 1953 η Γερμανία βοηθήθηκε στο θέμα του χρέους της έτσι και τώρα οφείλει να εκπληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα, θέμα που πρέπει να λυθεί οριστικά».

Ο κ. Ντολτ, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, επεσήμανε ότι οι Γερμανοί σκέπτονται, στην πλειοψηφία τους, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που χρειάζεται βοήθεια και διέξοδο από την κρίση και ότι μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης ο Γερμανός πρεσβευτής είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίον συζήτησαν τη ενδυνάμωση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη Γερμανία, καθώς επίσης και του τουριστικού ρεύματος στο νησί. Ο Γερμανός πρεσβευτής ανέφερε ότι η Κρήτη εξακολουθεί να παραμένει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης ζήτησε -και έγινε αποδεκτό από τον κ. Ντολτ- να οργανωθούν άμεσα ειδικές συναντήσεις ανάμεσα σε παραγωγικούς φορείς της Κρήτης και εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών λιανικής-σούπερ μάρκετ, με στόχο την αύξηση των κρητικών εξαγωγών στην γερμανική αγορά. Ακόμη αποφασίστηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και γερμανικής πρεσβείας για δράσεις υποστήριξης της παρουσίας της Κρήτης στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και προβολής προϊόντων στη Γερμανία.

Το πρωί ο κ. Ντολτ είχε επισκεφθεί τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη. Ο κ. Ντολτ ανέφερε στον κ. Δεικτάκη ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που βιώνουν οι πολίτες της Ελλάδας, καθώς επίσης και πόσο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθουν στην κρίση που περνάει η χώρα.

Τέλος ο κ. Ντολτ συναντήθηκε με τη διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας. Το ενδιαφέρον του Γερμανού πρεσβευτή επικεντρώθηκε στις συνεργασίες της τράπεζας με ευρωπαϊκούς οργανισμούς του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού και τραπεζοασφαλιστικού τομέα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα