Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα από το Ισραήλ – προειδοποίηση της Ιορδανίας

23:41 20/11/2012 - Πηγή: TNSite

Το Ισραήλ ενέτεινε την Τρίτη το βράδυ τους βομβαρδισμούς του στη λωρίδα της Γάζας, παρά τις πληροφορίες νωρίτερα ότι επίκειται κατάπαυση του πυρός.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς της Ιορδανίας του Αμπντάλα, σε επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον προειδοποίησε ότι αν δεν καταφέρει να αποκλιμακώσει την κρίση στη Γάζα θα υπάρξουν «σοβαρές επιπτώσεις» για τη σταθερότητα της περιοχής.

Αναφερόμενος εμμέσως και στις πληροφορίες για χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας, προέτρεψε το Νετανιάχου να «σταματήσει άμεσα όλες τις μορφές κλιμάκωσης προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για τις περιφερειακές και τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ηρεμίας».

Ο Αμπντάλα είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Εντωμεταξύ, το απόγευμα ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε μετά από επίθεση με ρουκέτα, ενώ άλλη μια κατέπεσε σε σπίτι στην πόλη Rishon LeZion τραυματίζοντας έναν ισραηλινό πολίτη. Συνολικά το Ισραήλ αναφέρει ένα νεκρό, και τραυματισμούς 11 στρατιωτών και 6 πολιτών. Παράλληλα, τρεις παλαιστίνοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού.

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες 7 ημέρες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 115 παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Στη Γάζα έφτασε ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αράμπι, ενώ στο Ισραήλ βρίσκεται ο γγ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Οι ΗΠΑ «μπλόκαραν» διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία καταδίκαζε την κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα