Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο ιδιοκτήτης της Express Service Συνέλαβαν τον Ραπτόπουλο για χρέη 8 εκατ. ευρώ

18:51 20/11/2012 - Πηγή: TNSite

Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επικοινώνησαν με τον γνωστό επιχειρηματία και του ζήτησαν να επισκεφθεί το Μέγαρο

της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προκειμένου να τον ενημερώσουν για μια προσωπική του υπόθεση.

Ετσι, όταν λίγο μετά τις 10 ο Γιάννης Ραπτόπουλος πέρασε το κατώφλι της Αστυνομίας και παρουσιάστηκε, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων τον ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνεται καθώς οφείλει προς το Δημόσιο το ποσό των 7.863.000 ευρώ. Μάλιστα, τον ενημέρωσαν ότι δεν έχει καταβάλει και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης του Δημοσίου εκθέτει τον Παπακωνσταντίνου

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Συγκεκριμένα, ενάμιση χρόνο (Μάρτιος 2011) μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον βίο και την Πολιτεία του ιδιοκτήτη της εταιρείας Express Service και μεγαλύτερου ιδιώτη οφειλέτη στο Δημόσιο Γιάννη Ραπτόπουλου και την παροχή βοήθειας με ευνοϊκή ρύθμιση από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο επιχειρηματίας συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Η σύλληψη αυτή γεννά φυσικά μείζον θέμα και για τον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος με την υπογραφή του είχε δώσει συγχωροχάρτι στον αποδεδειγμένα μπαταχτσή προς το Κράτος επιχειρηματία δίδοντας του άρση της δέσμευσης των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών.

Μια άρση προς τον επιχειρηματία που αν και συλλαμβάνεται σήμερα για χρέη μόλις 8 εκατ. ευρώ, χρωστά πολύ περισσότερα μέσω τριών επιχειρήσεων του που δεν απέδιδαν φόρους αλλά και ΙΚΑ! Κάπως έτσι, ενάμιση χρόνο μετά τις δικές μας αποκαλύψεις και δύο μήνες μετά το άδειασμα του για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Παπακωνσταντίνου για μια ακόμη φορά εκτίθεται και φυσικά θα πρέπει να μας απαντήσει για τις επιλογές του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της 23/3/2011
ΤΟ «ΘΕΜΑ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΥΠΟΠΤΟ «ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ» ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΗ - ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


«δωράκι» του ΥΠΕΘΟ στην Express Service η οποία δια χειρός του αρμόδιου για την πάταξη της φοροδιαφυγής υπουργού έδωσε ανάσα ενός έτους στον «υπότροπο» Ραπτόπουλο. Όλα αυτά ενώ ο τελευταίος έχει χρέη – ρεκόρ ύψους 70 εκατ. ευρώ προς εφορία και ΙΚΑ

Παρά τη «βιομηχανία» φορολογικής ασυνέπειας που ο επιχειρηματίας Γιάννης Ραπτόπουλος είχε στήσει από το 2007 και την ασυνέπεια του να πληρώνει τις δόσεις των χρεών του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε δύο φορές την άρση του μέτρου δέσμευσης της προσωπικής του περιουσίας κατά 50%. Όλα αυτά τη στιγμή που ο επιχειρηματίας προσπαθεί να πτωχεύσει την καταχρεωμένη στο Κράτος Express Service προς όφελος της προσωπικής του εταιρείας!

Μείζον πολιτικό θέμα γεννάτε από τις σημερινές αποκαλύψεις του «Θέματος» αναφορ

Keywords
Τυχαία Θέματα