Ελληνική «απόβαση» σε νέο εμπορικό κέντρο της Μόσχας

17:37 16/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ξεπερνούν τις 30 οι ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν ήδη οριστικοποιήσει την παρουσία τους στο υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο «Bitza Park» του διεθνούς ομίλου Palmir στη Μόσχα, σε μια περιοχή-«φιλέτο», όπου δημιουργείται και το θεματικό πάρκο-γίγας της «Universal Studios Theme Parks & Resorts».

Παράλληλα, στο εμπορικό κέντρο, εμβαδού 83.000 τετραγωνικών μέτρων, πρόκειται να στεγαστούν τουλάχιστον έξι ελληνικά εστιατόρια, που - προκειμένου να κερδίσουν τους Ρώσους καλοφαγάδες - θα «κονταροχτυπηθούν» με τα ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά,

που έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Τσίκουρας, εκπρόσωπος του δικτύου «Discover Greece».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εξαγωγική εταιρεία «SP Πυθαγόρας ΑΕ», σε συνεργασία με το δίκτυο «Discover Greece» και με τη στήριξη 'Ελληνα ομογενή επενδυτή, έχουν εξασφαλίσει προς μίσθωση σε ελληνικές επιχειρήσεις συνολικά 106 καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης στο εμπορικό κέντρο, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και εκτιμάται ότι θα προσελκύει ετησίως 5-6 εκατ. επισκέπτες.

Το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει συνολικά 3.600 καταστήματα, ενώ η πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών «Adidas» έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για να στεγάσει εκεί το μεγαλύτερο κατάστημά της παγκοσμίως, εμβαδού 3.588 τ.μ.

«Οι 30 επιχειρήσεις, που έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια, θα παραλάβουν το κλειδί του καταστήματός τους την 31η Ιουλίου του 2013. Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης, κοσμημάτων, γούνας, καλλυντικών με λάδι και προϊόντων τροφίμων», σημείωσε ο κ. Τσίκουρας, με την ευκαιρία της παρουσίασης του «Bitza Park» σε Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί στη Μόσχα επισκέψεις Ελλήνων επιχειρηματιών, προκειμένου να δουν εκ του σύνεγγυς τις εγκαταστάσεις του κέντρου, ενώ επίκεινται και δύο νέες, στις 19 Απριλίου και μετά το Πάσχα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα