Ελληνίδα δημοσιογράφος: Πάσχω 20 χρόνια από ψωρίαση

16:15 20/11/2013 - Πηγή: TNSite

Για την ψωρίαση με την οποία «παλεύει» εδώ και 20 χρόνια, μίλησε η Νατάσα Ράγιου.

Η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα με την υγεία της, στην κάμερα και στην πρόεδρο του σωματείου ΜΑΧΗ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, να σταματήσουν ν΄αντιμετωπίζονται ως ταμπού, τα αυτοάνοσα νοσήματα:

«Ο μόνος τρόπος για να πάψουμε να έχουμε ταμπού είναι να λέμε και να μοιραζόμαστε με τους άλλους το πρόβλημα που έχουμε. Καταλαβαίνουν όλοι ότι όταν έχεις μια ασθένεια που έρχεται και φεύγει και σε ταλαιπωρεί, ο μοναδικός τρόπος για

να την ξεπεράσεις και να την πολεμήσεις, είναι να την παραδεχτείς, να την αποδεχτείς και να της χαμογελάσεις», είπε.

Μάλιστα, εξήγησε πως την απέκτησε ψωρίαση, λέγοντας ότι είχε από τον πατέρα της είχε ένα γονίδιο που της μετέδωσε και εκδηλώθηκε αυτό το αυτοάνοσο νόσημα και σε εκείνη.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει την ψωρίαση; Κυρίως με ομοιοπαθητική.

Τέλος, τόνισε πως παθαίνει κρίσεις ψωρίασης, κυρίως μετά από περιόδους άγχους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα σημάδια στο σώμα της, ενώ αρχικά ήταν αρνητικό απέναντι της, μέχρι και το ίδιο της το παιδί, νομίζοντας πως είναι κολλητικό. Ο σύντροφος της από την άλλη, ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας την, και κάνοντας πως δεν βλέπει τα σημάδια στο σώμα της, τις περιόδους που έβγαιναν.

*Να σημειώσουμε, πως η «ΜΑΧΗ» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την πρόληψη,την ενημέρωση και την καταπολέμηση των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα