Έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ

09:55 10/2/2014 - Πηγή: TNSite

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζεται από τις 12 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα στο Παρίσι, έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη με τίτλο «No Way Out. Εικαστικές Καταγραφές: Χάρτες και Κώδικες».

Η έκθεση στεγάζεται στο εμβληματικό κτήριο Villa Said και εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ. Βασικό έργο είναι ένας χάρτης

της Ελλάδας του σήμερα και του χθες με τίτλο «NO WAY OUT». Ακόμα, παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, κολάζ, χάρτες και βιβλία-αντικείμενα. Όπως αναφέρει και η δρ. της ιστορίας της τέχνης και διευθύντρια της γκαλερίCitronne στον Πόρο, που επιμελείται και την έκθεση, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, «το έργο του καλλιτέχνη αναπτύσσεται πάνω στον άξονα Επανάληψη / Αντιπαράθεση/ Υπέρθεση, μια κωδικοποιημένη εικόνα του σύγχρονου πολιτισμού: τα σύμβολα-κώδικες συναντώνται με τρόπο χαοτικό και μέσα σε ένα διάλογο φόρμα-χρώμα-έννοια, προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο συνύπαρξης στο πλαίσιο του πίνακα. Το έργο τέχνης καθίσταται, τελικά, μέσον ιδεολογικής κριτικής στο υφιστάμενο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα