ΗΠΑ-Γαλλία: Πρότυπο διεθνούς συνεργασίας

«Πρότυπο διεθνούς συνεργασίας» χαρακτηρίζουν την «ολοένα και πιο στενή σύμπραξη» Γαλλίας και ΗΠΑ ο Φρανσουά Ολάντ, Πρόεδρος της Γαλλίας, και ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος φθάνει στην Ουάσινγκτον για διήμερη επίσκεψη.

Σε κοινό άρθρο τους, που δημοσιεύεται σήμερα από τους ιστότοπους των εφημερίδων «Λε Μοντ»

και «Ουάσινγκτον Ποστ», οι δύο αρχηγοί κρατών υποστηρίζουν ότι «η ολοένα και πιο στενή σύμπραξή μας, είναι ριζωμένη σε μια φιλία άνω των δύο αιώνων». Μάλιστα, τονίζουν ότι «περισσότερο απ’ ό,τι αλλού, η νέα σύμπραξή μας βρίσκει ίσως την πιο ορατή έκφρασή της στην Αφρική», και επικαλούνται το Μαλί, «όλο το Σαχέλ», την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, «όλη την ήπειρο, από τη Σενεγάλη ως τη Σομαλία».

Θέμα του άρθρου αποτέλεσε και το περιβάλλον. «Ενώ προετοιμάζουμε τη Διάσκεψη για το κλίμα που πρόκειται να διεξαχθεί τον ερχόμενο χρόνο στο Παρίσι, συνεχίζουμε να καλούμε όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στην αναζήτηση μιας φιλόδοξης και συνολικής παγκόσμιας συμφωνίας για τη μείωση με συγκεκριμένα μέτρα των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου», γράφουν οι δυο αρχηγοί.

Η επίσκεψη του 59χρονου Ολάντ αποτελεί, την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους που θα δεχθούν ο Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα εδώ και δυόμισι χρόνια και συγκεκριμένα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας τον Οκτώβριο του 2011.

The post ΗΠΑ-Γαλλία: Πρότυπο διεθνούς συνεργασίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα