Έκλεισαν το πέρασμα στη Ράφα οι αιγυπτιακές αρχές

14:39 19/8/2013 - Πηγή: TNSite
Το μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα από και προς τη Λωρίδα της Γάζας έκλεισαν σήμερα οι αρχές της Αιγύπτου, μετά το θάνατο τουλάχιστον 24 αστυνομικών στο Σινά κατά την πιο φονική επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας τα τελευταία χρόνια, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος στην περιοχή των συνόρων.

Την περασμένη εβδομάδα οι μεταβατικές

αρχές της Αιγύπτου –η οποία βυθίζεται σε νέα πολιτική κρίση, με επεισόδια βίας τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 800 ανθρώπων– είχαν ανακοινώσει ότι θα έκλειναν το πέρασμα αυτό για απροσδιόριστο διάστημα, αλλά αυτό άνοιξε ξανά εν μέρει το Σάββατο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Χαμάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε «τρομοκράτες» ότι εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον δύο μικρών λεωφορείων στα οποία επέβαιναν αστυνομικοί που πήγαιναν στην πόλη Ράφα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Καθώς όλη η Αίγυπτος, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συνεχίζει να σπαράσσεται από επεισόδια βίας, η σημερινή επίθεση αύξησε σε 73 τον απολογισμό των νεκρών στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί μόνο στο βόρειο Σινά μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό την 3η Ιουλίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι σκότωσε περίπου 70 «τρομοκράτες» στο Σινά.

Ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει βάσεις στη χερσόνησο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από έρημο και κατοικείται από Βεδουίνους, οι σχέσεις των οποίων με την κεντρική εξουσία στην Αίγυπτο είναι ιστορικά κακές.

Από τον Ιούλιο, οι αρχές της Αιγύπτου ανέπτυξαν ενισχύσεις στη χερσόνησο για να αντιμετωπίσουν τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα