Δύο νεκροί από κατολίσθηση σε ανθρακωρυχείο στη Βουλγαρία

03:57 18/7/2013 - Πηγή: TNSite
«Μαύρη» ήταν η χθεσινή ημέρα για τη Βουλγαρία, καθώς πέντε νεαροί σκοτώθηκαν σε τροχαίο, ενώ δύο ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση.

Σε τροχαίο που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε κεντρικό δρόμο ανατολικά της Σόφιας σκοτώθηκαν πέντε νεαροί ηλικίας 16 με 21 χρονών.

Σύμφωνα με την αστυνομικό διευθυντή της πόλης Νόβι Χαν που ερευνά την υπόθεση, πιθανόν ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου Μπορισλάφ Εφρέμοφ να χτύπησε αδέσποτο σκύλο με μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του ΙΧ, το οποίο έπεσε σε τoίχο, δίπλα στο δρόμο, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το άλλο πένθιμο νέο ήρθε αργότερα την ίδια μέρα από το ανθρακωρυχείο «Οράνοβο» στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, δύο ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση χωμάτων και βραχών και άλλοι δύο αποκλείστηκαν , 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για τη ζωή των δύο αποκλεισμένων εργατών του ορυχείου. Το μεσημέρι ανατινάχθηκε πελώριος βράχος, που εμπόδιζε την πρόσβαση προς τη σήραγγα με τους δύο ανθρακωρύχους, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη.

Οι δύο νεκροί κηδεύτηκαν σήμερα το απόγευμα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην περιοχή της πόλης Σιμιτλί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του ορυχείου Βαλέρι Μάνοφ, το ατύχημα προκλήθηκε από κατολίσθηση όγκου χωμάτων και πετρών από μεγάλο ύψος.

«Νεκρόπολη» χαρακτήρισε από την πλευρά του το «Οράνοβο» εργάτης του ανθρακωρυχείου, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια να βγάλει τους θαμμένους συναδέλφους του, σκάβοντας τη γη με τα χέρια του.

Έρευνα σε βάθος των συνθηκών εργασίας στο ανθρακωρυχείο «Οράνοβο» αλλά και σε όλα τα ορυχεία της χώρας έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες αρχές, ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντραγκομίρ Στόινεφ.

Στο μεταξύ, δύο άνδρες δολοφονήθηκαν ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα από πυροβόλο όπλο σε χωριό της Βορειοανατολικής Βουλγαρίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα