Δημ. Σύμβουλος Κερατσινίου: Η κοπέλα του Παύλου πήγε στην αστυνομία. Έξι μηχανές με 12 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ήταν εκεί

00:50 21/9/2013 - Πηγή: TNSite

Τα παραπάνω δήλωσε στο NEWS 247 ο πρώην αντιδήμαρχος Κερατσινίου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" (μείζονος αντιπολίτευσης) - πολιτικός αναλυτής, Ζαχαρίας Ζούπης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταγγείλει και στον ίδιο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του Π. Φύσσα 12 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ με 6 μηχανές, βρίσκονταν κοντά στο σημείο και η κοπέλα του θύματος τους προσέγγισε άμεσα για

βοήθεια. Στη συνέχεια οι ίδιοι άργησαν να επέμβουν για τη σύλληψη του δράστη παρότι τους τον είχαν υποδείξει.

"Μία κοπέλα αστυνομικός τόλμησε να τον συλλάβει τελικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθονταν και κοιτούσαν αμέτοχοι. Φοβόντουσαν; Ήταν γνωστοί τους; Είναι γνωστό στις γειτονιές μας ότι υπάρχει υπόγεια επικοινωνία ανάμεσα στην Αστυνομία και τη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορώ να καταλάβω", επισημαίνει ο ίδιος.

Με την ιδιότητα του σαν στέλεχος της εταιρίας ερευνών και μετρήσεων, "Opinion Poll", υπογραμμίζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για τα δημοσκοπικά νούμερα της Χ.Α. που καταγράφονται 8 μήνες πριν τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τις ευρωεκλογές, αλλά και την αγωνία του για τις τεράστιες διαστάσεις δημοτικότητας που έχει πάρει η οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου στα σχολεία του Κερατσινίου, της Νίκαιας και του Περάματος.

Κάνει λόγο για δολοφονικές συμμορίες, για τον ηγετικό ρόλο του βουλευτή της Χ.Α. Π. Λαγού αλλά και για τραμπουκισμούς, επίδειξη δύναμης και τρομοκρατία σε γειτονιές και λαϊκές αγορές.

"Υπάρχει μεγάλη παρέμβαση της Χρυσής Αυγής και μια επένδυση και πριν την κρίση στα σχολεία. Έχει δημιουργηθεί ένα μαζικό ρεύμα, είναι "in" το να ανήκεις εκεί. Ακόμα και σε επίπεδο παρέας, με τον τρόπο που εκπαιδεύονται, δημιουργούν ακόμα και συνθήκες τρομοκρατίας που δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, εντός και εκτός σχολείων", σημειώνει ο Ζ. Ζούπης.

"Πρόκειται για δομημένη οργάνωση που δρα συστηματικά πριν την κρίση και μετά φούντωσε. Ο μηχανισμός της δεν είναι καινούργιος. Και στη μεταπολίτευση, τότε τα κόμματα προσπαθούσαν να επενδύσουν στα σχολεία. Βέβαια δεν μιλάμε για κάτι όμοιο, δεν μιλάμε για οργανώσεις συμμορίτικες. Ακόμα και το δυναμικό των εκπαιδευτικών, έρχονται αντιμέτωποι πλέον με παιδιά που υπερασπίζονται το έργο της δικτατορίας, που νομιμοποιούν τη βία", συμπληρώνει.

"Οι έρευνες δείχνουν ότι στις νέες ηλικίες δύο δυνάμεις υπάρχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Οι καθηγητές που μιλάω μαζί τους, ψάχνουν τον τρόπο για το πως θα αντιμετωπίσουν αυτά τα γεγονότα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δράσουν ομαδικά για να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο κατά της Χ.Α.", λέει ο Ζ. Ζούπης.

"Δεν υπάρχει οροφή σε αυτά τα φαινόμενα. Ανησυχώ όταν έρχεται ένα νεανικό τσουνάμι"

"Με την ιδιότητα ενός ανθρώπου που κινείται επαγγελματικά στον χώρο των ερευνών και των δημοσκοπήσεων, επισήμανα ότι το γεγονός θα δυναμώσει και δυστυχώς επαληθεύτηκα από το 2010 όταν ο κ. Μιχαλολιάκος μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο. Είχα διατυπώσει τις ενστάσεις μου για τη νομιμότητα της Χ.Α. και όλοι μου λέγαν ότι ήμουν υπερβολικός. Ακόμα και τώρα μου το λένε, που τα ποσοστά της έχουν πάει στο 13%. Δεν υπάρχει οροφή σε αυτά τα φαινόμενα. Ανησυχώ όταν έρχεται ένα νεανικό τσουνάμι".

"Φοβάμαι ότι το 13% είναι πολύ μεγαλύτερο. Μιλάμε για όσους μιλάνε ανοιχτά για τη στήριξη τους στη Χρυσή Αυγή. Σκέψου ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν το λένε".

"Γνωρίζατε τη δράση του τάγματος της Νίκαιας;", τον ρωτάμε

"Ζούμε σε μια κοινωνία συνενοχής. Τις Κυριακές αυτά τα τάγματα περιοδεύανε στις περιοχές μας πάνω σε μηχανές σε όλη τη Β' Πειραιά δημιουργώντας ένα κλίμα, μια ατμόσφαιρα. Αυτό δεν είναι πολιτική δύναμη. Υπάρχουν δύο περιοχές που η δράση τους έχει ξεπεράσει κάθε λογική. Μιλάω για το Πέραμα. Το σχολιάζουμε όλοι. Οι κάτοικοι λένε ότι υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές που κυριαρχεί η Χ.Α. και συντονίζεται από τον βουλευτή, κ. Λαγό".

"Τα κοινωνικά προβλήματα έχουν τροφοδοτήσει έναν ανορθολογισμό που με τη σειρά του τροφοδοτεί μια ανοχή της βίας, μια αιτιολόγηση. Οι πολιτικές δυνάμεις σε φαινόμενα σαν κι αυτό, η ιστορική εμπειρία έχει δείξει πως μόνο αν υπάρχει μέτωπο ενιαίο, λογικής, σεβασμού στις αξίες και στις ανθρώπινες ζωές, μπορεί αυτό το φαινόμενο να μαραζώνει. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως το πολιτικό σύστημα άθελα του ζει για να δυναμώνει η Χ.Α.

Για πρώτη φορά πλησιάζω στην άποψη του να βγει εκτός νόμου η οργάνωση. Η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική, ιδεολογική, θεσμική. Πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά ακόμα και οι βουλευτές που ποτέ δεν έκρυψαν τα πρόσωπα τους, τα πρωτοπαλίκαρα της Χ. Αυγής. Υιοθέτησαν το στυλ του τσαμπουκά που σε πολλά ακροατήρια έπιανε.

Μέχρι τη δολοφονία του παιδιού, υπήρχε ανοχή. Το τραγικό συμβάν έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο, στο Κερατσίνι είδαμε μια μεγαλειώδη πορεία. Έγιναν βέβαια επεισόδια από ανεγκέφαλους που τροφοδοτεί τον συντηρητισμό του κόσμου και εν τέλει και τη Χρυσή Αυγή", λέει ο κ. Ζούπης.

Χρυσή Αυγή πρέπει να περιοριστεί από όλα τα κόμματα από κοινού. Αλλιώς θα λουφάξει για λίγο και μετά θα κάνει πάλι τα ίδια. Είναι ήδη αργά. Γιατί γίνεται τώρα όλη η συζήτηση αυτή; Γιατί δεν αντιμετωπιζόταν το φαινόμενο νωρίτερα;", συμπληρώνει.

Για την αστυνομία και τον ρόλο της στη δολοφονία του Π. Φύσσα

"Η αστυνομία λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Υπάρχουν δυνάμεις, παιδιά που φοβούνται. Από την άλλη υπάρχουν δυνάμεις που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και άρα υπάρχει ανοχή. Πρέπει να διερευνηθεί το γιατί ενώ η κοπέλα του Φύσσα πήγε στις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν κοντά στο σημείο και τους είπε, τρέξτε θα γίνει φονικό, δεν πήγαν γιατί είπαν ότι είναι νταγκλαράδες οι άλλοι. Και είχαν πάνω τους πλήρη εξοπλισμό.

Υπάρχουν καταγγελίες δεκάδων ανθρώπων και σε μένα. Είμαι κάτοικος της περιοχής, άνθρωποι μου μίλησαν για αυτό που σας λέω. Τη βραδιά η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο για τον αγώνα ποδοσφαίρου και στις γωνίες υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Είναι αδιανόητο το ότι δεν επενέβησαν.

Ο Φύσσας έδιωξε την κοπέλα του και τους φίλους του. Το σπίτι του ήταν 100 μέτρα πιο πέρα από το σημείο της δολοφονίας. Προφανώς δεν περίμενε το παλικάρι ότι θα τον δολοφονήσουν. Τον μαχαίρωσαν μαφιόζικα. Η κοπέλα του πάντως δεν έφυγε, πήγε στους αστυνομικούς και εκείνη δεν έκαναν τίποτα. Τελικά τις χειροπέδες τις πέρασε μια κοπέλα. Φοβήθηκαν; Τους ήξεραν; Δεν ξέρω, ας διερευνηθεί το θέμα. Πιστεύω ότι μεγάλο κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ. έχει σχέση οργανική ή ανοχής με τη Χρυσή Αυγή.

Για τον Παύλο όλοι λένε εδώ στη γειτονιά ότι ήταν ένα καλό παιδί, με ευθύτητα, θάρρος και ευαισθησίες και πολιτικές ανησυχίες. Δεν είχε προκαλέσει ποτέ. Είχε συμπάθειες εδώ. Προτού να είναι χειρότερα τα πράγματα, πρέπει εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Το αυγό του φιδιού επωάστηκε, τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε", καταλήγει.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα