Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση στην Κρήτη

11:42 25/11/2013 - Πηγή: TNSite
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από νωρίς το πρωί, με αφορμή το θέμα της επιμόρφωσης.

Οι διαμαρτυρίες ανά την Κρήτη γίνονται στους χώρους όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο επιμόρφωσης των σχολικών συμβούλων για την αυτοαξιολόγηση στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα.

Στο Ηράκλειο η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή

περίπου 200 ατόμων από όλη την Κρήτη, στην περιοχή του Εσταυρωμένου πάνω από το ΤΕΙ. Η πίεση της κινητοποίησης ώθησε τους αξιολογητές να αποχωρήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις διαδικασίες αξιολόγησης βλέποντας στο μέλλον διαθεσιμότητες και απολύσεις. Κάνουν λόγο για ποσοτική και όχι ποιοτική αξιολόγηση με απώτερο στόχο να διώξουν κόσμο με το πρόσχημα ότι «κόπηκαν στην αξιολόγηση».

«Καταργούν τα πάντα στην εκπαίδευση και μετά έρχονται να αξιολογήσουν... Να αξιολογήσουν τι; Λέμε ναι στην αξιολόγηση αλλά με στόχο την αναβάθμιση της Παιδείας», αναφέρει ο Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα κριτήρια για την αξιολόγηση είναι θολά. Επίσης υπογράμμισε το γεγονός ότι ένας σύμβουλος θα κληθεί να αξιολογήσει εκατοντάδες άτομα, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της ειδικής αγωγής, στην οποία ένας σύμβουλος θα κληθεί να αξιολογήσει 600 άτομα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: cretalive.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα