Διάγνωση του αυτισμού στους δύο πρώτους μήνες ζωής

14:02 7/11/2013 - Πηγή: TNSite

Την δυνατότητα διάγνωσης του αυτισμού σε βρέφη ηλικίας μόλις δύο μηνών, δείχνουν οι πρώτες έρευνες Αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο τα βρέφη κοιτούν και αντιδρούν στα πρόσωπα, από τη γέννηση τους μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Όσα από αυτά στη συνέχεια διαγνώστηκαν με αυτισμό, είχαν δείξει μειωμένη επαφή με τα μάτια - ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της αναπτυξιακής διαταραχής - κατά τους πρώτους μήνες της ζωής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 59 βρέφη τα οποία είχαν υψηλό κίνδυνο αυτισμού- επειδή είχαν αδέλφια με αυτισμό- και 51 βρέφη με χαμηλό κίνδυνο.

"Στα βρέφη

με αυτισμό, η επαφή με τα μάτια μειώνεται ήδη κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του" δήλωσε ο Δρ Τζόουνς, επικεφαλής της έρευνας του Emory University School of Medicine της Ατλάντα.

Οι αλλαγές στην ικανότητα της διατήρησης οπτικής επαφής των βρεφών με αντικείμενα και πρόσωπα δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους γονείς, αλλά χρειάζεται ειδικά εργαστηριακά τεστ.

Τα ευρήματα που ανακοινώθηκαν στο περιοδικό Nature, δημιουργούν ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση που θα οδηγήσει και σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του αυτισμού, είπε ένας εμπειρογνώμονας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα