Χωρίς εντάσεις η παρέλαση στα Χανιά

16:28 28/10/2013 - Πηγή: TNSite
Με παρέλαση τμημάτων μαθητών, παραδοσιακών συλλόγων, προσκόπων και των ενόπλων δυνάμεων κορυφώθηκαν και στα Χανιά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Και εφέτος η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ενώ ο χώρος κοντά στην εξέδρα των επισήμων και σε ακτίνα 100 μέτρων είχε αποκλειστεί για τους πολίτες .

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.

«Η σημερινή ημέρα, ημέρα του ΌΧΙ , είναι στην

πραγματικότητα η ημέρα ενός μεγάλου ναι. Ημέρα, ενός μεγάλου ναι που είπε η πατρίδα μας τότε, στη δημοκρατία και την πολιτική ελευθερία.

Αν έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο η ιστορία του ελληνικού έθνους είναι η ταύτιση αυτή. Μεταξύ εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτικής ελευθερίας. Οι μάχες που δόθηκαν τότε δεν ήταν μόνο μάχες για να μείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ήταν και μάχες για την πολιτική ελευθερία. Και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε και σήμερα. Το ποτέ πια φασισμός που το λέγαμε σαν ένα απλό σύνθημα αποκτά νέο νόημα σήμερα. Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πατριώτης και ναζιστής, δεν συμβιβάζονται. Είναι έννοιες ασυμβίβαστες», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης

Μετά το τέλος της παρέλασης και την αποχώρηση των επισήμων, ομάδα πολιτών πραγματοποίησε πορεία στην λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου χωρίς ωστόσο να υπάρξουν εντάσεις.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής των μνημονίων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά άρχισαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα