Μπαλτάκος: Μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας το Μνημόνιο

17:57 21/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ενδεχόμενο εκλογών σαν ατύχημα, θα μπορούσε να συμβεί, αλλά σαν στόχευση, δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με αφορμή ερώτηση για πιέσεις προς την κυβέρνηση για νέα μέτρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα σημείωσε, δε, ότι "η κυβέρνηση έχει προοπτική – όπως το έχει πει ο πρωθυπουργός - τετραετίας. Και αυτό είναι το λογικό. Πρώτα ανάπτυξη και μετά εκλογές. Δεν

είναι κανείς ανόητος να πάει να κάνει εκλογές μέσα σε τέτοια κρίση. Δεν βολεύει ούτε τη χώρα ούτε αυτόν που κάνει τις εκλογές. Και αν η τρόικα επιμείνει σ’ αυτό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. στον ραδιοσταθμό Βήμα FM

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, "η τρόικα και το Μνημόνιο είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας και όλη η προσπάθεια γίνεται για να σταθούμε στα πόδια μας και έτσι να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όλα γίνονται για να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. [..] Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η τρόικα είναι μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία της χώρας. Επιπλέον, πράγματι είναι έτσι (σ.σ.: ότι χρηματοδότησε τη χώρα), αλλά την τρόικα εμείς τη φέραμε.

Δεν ήρθε μόνη της. Εμείς τη φέραμε, με τις συμπεριφορές και τις πολιτικές δεκαετιών και δεν είναι θέμα ευθύνης τώρα, εάν φταίει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ πιο πολύ. Το σίγουρο είναι ότι εμείς τη φέραμε και εμείς θα την αναγκάσουμε να φύγει, πετυχαίνοντας τους στόχους μας. Αυτό είναι το ζητούμενο.»

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα