ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ…

Στην Ένωση Συντακτών, επί της οδού Ακαδημίας, γεννήθηκε η «Ένωση για την πατρίδα και για το λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από το Χρήστο Ζώη, τον Νίκο Σταυρογιάννη...
τον Μιχάλη Γιαννάκη, τον Γιάννη Μανώλη τους φίλους και γνωστούς που τον χειροκροτούσαν. Πίσω του διακριτικά ακολουθούσε ο γιος του και οι δυο του κόρες.
Και το όνομα του νέου κόμματος «ΕΝΩΣΗ», το οποίο θα μπορούσε να είναι -όπως είπε ο Βύρων Πολύδωρας- και «Αμαλγαματοποίηση», δηλαδή,
σφυρηλάτηση για νέους αγώνες. «Είναι κάτι νέο, μαχητικό, όχι ενδοτικό-υποχωρητικό που απευθύνεται στους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των άλλων κομμάτων που απευθύνεται σε έναν κόσμο που δεν ξέρει που να πάει και που να ακουμπήσει…», είπε καταχειροκροτούμενος ο Βύρων Πολύδωρας και νέος αρχηγός του κόμματος.
Οι δύο κόρες, η Μαργαρίτα και η Κωνσταντίνα, παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως τον μπαμπά, ενώ ο γιος του Γιώργος προτίμησε να είναι όρθιος στην τελευταία σειρά της κατάμεστης αίθουσας, μαζί με το κορίτσι του τη δημοσιογράφο στη συντακτική ομάδα του Γιώργου Παπαδάκη, Εβίτα Θυσσιάδου.
Ο Γιώργος δέχτηκε μετά από δημοσιογραφική πίεση να πει δυο λόγια για το νέο ξεκίνημα του πατέρα σε αντίθεση με τη Μαργαρίτα που επέλεξε για άλλη μια φορά το δρόμο της σιωπής. Είναι η πρώτη που ο Γιώργος Πολύδωρας μίλησε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος μπροστά στη κάμερα.
«Δεν πάει άλλο! Να ξαναζωντανέψουμε την πολιτική. Δεν κάνουμε σύναξη έξαλλων, αλλά σύναξη μιας ψυχής που πάλλεται για την πατρίδα και το λαό. Θέλουμε ψήφους αντί για βόλια» είπε ο Βύρων Πολύδωρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά ζητάει και την ψυχή αλλά και την ψήφο των ψηφοφόρων.
Ο Βύρων Πολύδωρας απέφυγε την κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τους χειρισμούς του Μαξίμου στα κρίσιμα θέματα, όταν όμως «προκλήθηκε» για τα Μνημόνια που ψήφισε, τότε ξεσπάθωσε.
«Υπηρέτησα με κομματική συνέπεια την Νέα Δημοκρατία. Άλλοι έφυγαν από το κόμμα ή έφτιαξαν κόμμα, άλλοι έριξαν την κυβέρνηση και άλλοι ίδρυσαν πανηγυρικά κόμμα με σκοπιμότητες μυστήριες. Ήμουν στρατιώτης μια ζωή, όχι της ηγεσίας αλλά της ιδέας. Και γι αυτό θέλω οι Νεοδημοκράτες να παραμείνουν κωπηλάτες σε ένα δρόμο μακρινό με συντροφιά τις ιδέες τους και όχι την επαλήθευση των ιδεών από τα κυβερνητικά σχήματα» είπε καταχειροκροτούμενος.
«Χρειάζεται κουσουλάδα για να κινήσεις τα πράγματα μπροστά κι εμείς τη διαθέτουμε με την καλή έννοια του όρου» είπε ο Χρήστος Ζώης.
Keywords
Τυχαία Θέματα