Απογοητευμένη η Μέρκελ από τον φοροφυγά πρόεδρο της Μπάγερν

19:07 22/4/2013 - Πηγή: TNSite

"Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία είναι απογοητευμένοι από τον Ούλι Χένες, η καγκελάριος είναι μεταξύ αυτών", σχολίασε σήμερα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Χένες, μια σημαντική φυσιογνωμία της γερμανικής δημόσιας ζωής, πάντα έτοιμος να δώσει την άποψή του σε πολλά θέματα, ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του προς το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου αλλά και την φιλία του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα

λοιπόν με γερμανικά δημοσιεύματα, ο Χένες έχει έναν αξιοσέβαστο τραπεζικό λογαριασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, τον οποίο διατηρούσε κρυφά προκειμένου να γλιτώνει τα «πάρε-δώσε» με την εφορία.

Επισήμως, αν και οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ακριβές ποσό των χρημάτων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Χένες έχει ήδη πληρώσει περίπου 6 εκατ. ευρώ για μη καταβεβλημένους φόρους.

Η ομάδα του, η Μπάγερν Μονάχου, αγωνίζεται αύριο εναντίον της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραστεί στον τελικό της διοργάνωσης, στις 25 Μαΐου στο Λονδίνο, αν προκριθεί μια γερμανική ομάδα.

Πηγή:ΑΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα