Ανοιχτή για οποιαδήποτε λύση στη Συρία η Κίνα

07:35 27/5/2013 - Πηγή: TNSite
Ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κιεγιάνγκ είπε από το Βερολίνο χθες ότι η Κίνα είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε λύση ειρήνης που θα είναι αποδεκτή από όλα τις παρατάξεις της Συρίας, στο πλαίσιο της λεγόμενης Γενεύης-2, της διεθνούς διάσκεψης η οποία θα προσπαθήσει να θέσει τέρμα στην εμφύλια σύρραξη στη Συρία.

«Μια διεθνής διάσκεψη για τη Συρία ετοιμάζεται», είπε ο κ. Λι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η κινεζική πλευρά είναι ανοιχτή (...) σε κάθε πολιτική λύση που μπορεί να γίνει αποδεκτή από όλα τα μέρη της Συρίας», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση τώρα είναι πολύ περίπλοκη και σοβαρή στη Συρία», είπε, επίσης ο κινέζος πρωθυπουργός που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία. «Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Η Κίνα πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παίξει ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση αυτής της σύγκρουσης», συμπλήρωσε. Για πάνω από δύο χρόνια, η Κίνα αρνείται να κάνει δεκτές τις διεθνείς εκκλήσεις να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ ώστε να τερματισθεί η σύρραξη.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού που ελέγχεται από την πρόεδρο Μπασάρ αλ- Ασαντ ανακοίνωσε την Κυριακή τη συμμετοχή της στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης-2.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα