Ανατροπή στη δίκη για τον εμπρησμό του Ξενία Ζακύνθου

23:22 19/6/2013 - Πηγή: TNSite
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση του εμπρησμού του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ στην παραλιακή της πόλης της Ζακύνθου.

Κατηγορούμενος είναι ο πρώην δήμαρχος Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο πρώην ταμίας του Δήμου, Βασίλης Στεριότης, ένας ακόμη Ζακυνθινός και ένας Αλβανός υπήκοος.

Πριν ένα μήνα περίπου, εμφανίστηκε ένας μάρτυρας στην Αστυνομία Ζακύνθου, έχοντας στα χέρια νέα στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία, όπως ανέφερε τότε, ήταν θαμμένα σε γεωργική

περιοχή στο χωριό Σκουλικάδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε τώρα στο δικαστήριο πως οι σάκοι με τα στοιχεία τα οποία παραδόθηκαν στην Αστυνομία δεν βρέθηκαν ποτέ στο χωράφι του αλλά ήταν προϊόν ενός σχεδίου που μεθόδευσε ο πρώην δήμαρχος και ανέφερε πως παρέλαβε τρεις συναλλαγματικές συνολικού ύψους 150.000 ευρώ από τον πρώην δήμαρχο Άκη Τσαγκαρόπουλο.

Ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε πως τα περιβόητα αρχεία του Δήμου, ουδέποτε είχαν θαφτεί σε ακίνητό του και πως ο πρώην δήμαρχος τον προέτρεψε να ανοίξει στο οικόπεδό του μια λακκούβα ώστε το σχέδιό του να φαίνεται πιο πειστικό.

Ερωτηθείς δε ο Άκης Τσαγκαρόπουλος από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, παραδέχτηκε πως τις συναλλαγματικές τις είχε υπογράψει και συμπληρώσει ο ίδιος.

«Καταδεικνύεται πως κάποιοι βιάστηκαν να αποκαλέσουν τον μάρτυρα αυτόκλητο! Αποδείχτηκε ότι ήταν κατευθυνόμενος και μόνο». σχολίασε ο δικηγόρος του Βασίλη Στεριώτη, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα