Αγνοείται ιταλός δημοσιογράφος στη Συρία

23:29 29/4/2013 - Πηγή: TNSite
Τα ίχνη του ιταλού δημοσιογράφου Ντομένικο Κουίρικο, που εργάζεται ως ανταποκριτής της εφημερίδας La Stampa έχουν χαθεί εδώ και περίπου 20 ημέρες μετά την είσοδο του στη Συρία από το Λίβανο νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μάριο Καλαμπρέζι.

Ο 62χρονος Κουίρικο, έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής, εισήλθε στη Συρία στις 6 Απριλίου για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, και δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 9 Απριλίου.

Μετά από έξι ημέρες σιωπής, η Στάμπα, μαζί με τη οικογένεια του δημοσιογράφου επικοινώνησαν με

τη διεύθυνση αντιμετώπισης κρίσεων του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει ο Καλαμπρέζι σε άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Μετά από μια άκαρπη αναζήτηση του δημοσιογράφου, αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί η εξαφάνιση του με την ελπίδα ότι τελικά αυτό μπορεί να οδηγήσει κάπου, σημειώνει ο Καλαμπρέζι.

Ο Κουίρικο είχε καλύψει τις συγκρούσεις στο Σουδάν, στην Ουγκάντα και τη Λιβύη καθώς και τις εξεγέρσεις της Αραβικής άνοιξης, τόνισε ο Καλαμπρέζι, και δεν ήταν ασυνήθιστο για αυτόν να εξαφανίζεται μερικές φορές για αρκετές ημέρες, ποτέ όμως για 20 ημέρες.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα