Το “σύννεφο” της LG καλύπτει τον κόσμο

23:22 29/4/2013 - Πηγή: TNSite

Μοίρασμα περιεχομένου μεταξύ τηλεόρασης, υπολογιστή και smartphone

Περίπου έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του LG Cloud στις αγορές των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τέλος Μαΐου σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο -όπως και στην Ελλάδα.

Το LG Cloud

δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν stream απευθείας στις LG Smart Tvs και παράλληλα τους προσφέρει χώρο για την αποθήκευση ψυχαγωγικού περιεχομένου με αυτόματο συγχρονισμό μεταξύ τηλεόρασης, ηλεκτρονικού υπολογιστή και smartphone.

Με την εφαρμογή LG Cloud οι χρήστες εξασφαλίζουν πρόσβαση σε αρχεία βίντεο, φωτογραφίες και μουσική που έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό τους.

Η εφαρμογή διατίθεται από το Google Play και το LG Smart World store, εγκαθίσταται εύκολα και είναι συμβατή με συσκευές LG Smart TVs, με PCs και smartphones με Android. Μόλις ολοκληρώσει τη γρήγορη διαδικασία εγκατάστασης, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει το streaming μέχρι και 5GB περιεχομένου απευθείας στην τηλεόραση LG Smart TV, δωρεάν και χωρίς να πρέπει πρώτα να κατεβάσει τα αρχεία σε κάποιο τοπικό μέσο αποθήκευσης.

Τα αρχεία Multimedia μπορούν πολύ εύκολα να αποθηκεύονται και να παίζουν απευθείας από το LG Cloud, απελευθερώνοντας πολλά gigabytes στα συνήθως υπερφορτωμένα smartphones και PC. Το upload στο LG Cloud μπορεί να γίνει από το PC, το website ή το smartphone του χρήστη, ενώ στο άμεσο μέλλον, οι έξυπνες οικιακές συσκευές θα μπορούν επίσης να συνδέονται στο LG Cloud, για μια πραγματικά ενοποιημένη και άνετη εμπειρία χρήσης.

Το LG Cloud μπορεί επίσης να κάνει transcoding και streaming αρχείων multimedia σε φορητές συσκευές, μέσω της πλατφόρμας N-Screen. Υποστηρίζει ακόμη τη λειτουργία παύσης και έναρξης αναπαραγωγής (resume play), για απρόσκοπτη θέαση ή ακρόαση σε διαφορετικές συσκευές.

Για παράδειγμα, είναι εφικτό ο χρήστης να σταματήσει προσωρινά το τραγούδι ή το βίντεο στο κινητό του και το LG Cloud να φροντίζει να συνεχίσει την ακρόαση-θέαση σε κάποια LG Smart TV από το ίδιο σημείο. Επίσης, το LG Cloud επιτρέπει την παρακολούθηση slideshows παράλληλα με το streaming μουσικής.

Η υπηρεσία επιτρέπει στα μέλη να αποθηκεύουν χωρίς δυσκολία περιεχόμενο στον προσωπικό τους λογαριασμό στο LG Cloud.

Η διαδικασία εγγραφής και δημιουργίας λογαριασμού γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα από οποιαδήποτε LG Smart TV, χάρη στην τεχνολογία automatic Single Sign On (SSO), ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που μπορεί να αναγνωρίζει και την ταυτότητα μιας συσκευής LG Smart TV ID, αλλά και το LG Cloud ID του χρήστη.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα