Α. Γεωργιάδης υπέρ Λαζαρίδη: Παραστρατιωτικές ομάδες έχει και η άκρα αριστερά

13:28 20/9/2013 - Πηγή: TNSite

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να τελειώνουμε με τη βία, να το αποδείξει εμπράκτως στο εσωτερικό του".

"Πρέπει να αποφασίσουμε ότι λέμε τέρμα στη βια. Ότι αυτός που ρίχνει μολότοφ στην Ελληνικός Χρυσός και πιάνει τους φύλακες και τους περιλούζει με βενζίνη δεν είναι κοινωνικός αγωνιστής όπως είπε ο κ. Τσίπρας αλλά εγκληματίας", επεσήμανε ο ίδιος.

"Πράγματι η Πολιτεία έδειξε μεγάλη ανοχή σε φαινόμενα βίας. Αυτή η ανοχή οδήγησε στο απόλυτο άκρο που είναι η Χρυσή Αυγή. Θα τιμωρήσουμε τη Χρυσή Αυγή αλλά και κάθε πράξη βίας", σημείωσε και πρόσθεσε πως πια το κράτος "δε θα κάνει ότι δε βλέπει".

"Παραστρατιωτικές ομάδες έχει και η άκρα αριστερά", συνέχισε. "Είναι αυτοί που κρατάνε τσεκουριά και μολότοφ, αυτοί έκαναν τα επεισόδια προχθές στη Νίκαια".

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε εκ νέου ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καταρρέει και ότι θα οργανωθεί σύντομα με πολύ καλύτερο τρόπο

Να μην διακινούνται ανησυχίες του τύπου αν θα καταρρεύσει ή δεν θα καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ δεν καταρρέει, είναι μια χαρά, θα τον σώσουμε και θα προχωρήσει πολύ καλύτερα και θα οργανωθεί με πολύ καλύτερο τρόπο για να παρέχει τις υπηρεσίες στον ελληνικό λαό όπως πρέπει", σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την ύπαρξη ή μη κενών σε στελέχωση στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει αλλά αντιμετωπίζεται όταν παρίσταται η ανάγκη ενώ προανήγγειλε και νέα νομοθετική πρωτοβουλία.

"Κενά υπάρχουν στα νοσοκομεία. Για τα κενά αυτά έχουμε προκηρύξει θέσεις επικουρικών, ήδη από τη μέρα που πήγα έχω προκηρύξει τρεις φορές θέσεις επικουρικών. Έχουμε πάρει διάφορους επικουρικούς και καλύπτουμε κενά αλλά καλύπτουμε και περαιτέρω τα κενά, σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση και να δίνουμε το δικαίωμα σε κάθε νοσοκομείο όταν δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα γιατρού και η διαδικασία η γραφειοκρατική αργεί να μπορεί να προσλαμβάνει ιδιώτη γιατρό με μπλοκ παροχής υπηρεσιών μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες", τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας στάθηκε στο γεγονός ότι έχουν ήδη γίνει 40.000 αιτήσεις για "Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 15.000 εισιτήρια.

Επίσης, υπογράμμισε την σημασία της συμφωνίας με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας για παροχή 900.000 δωρεάν φαρμάκων τον χρόνο -όχι ληγμένων αλλά πιστοποιημένων από τον ΕΟΦ- σε ανασφάλιστους και απόρους από την 1η Οκτωβρίου.

"Μη νομίσει κάποιος ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί γι' αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται σε μια αδυναμία, το αντίθετο. Όλοι μας οι πόροι και όλη μας η αγωνία είναι πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους", επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: "Κοινωνία Ώρα MEGA"

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα