Ο Παπακαλιάτης και το " Αν" υπ&omi

14:14 9/10/2013 - Πηγή: TNSite

Αν...» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι τυχερός, μπορεί και να ράψει σμόκιν για τις Χρυσές Σφαίρες. Η πρώτη κινηματογραφική ιστορία του Ελληνα δημιουργού, που έσπασε ταμεία στη χώρα μας, ανοίγει τώρα τα φτερά της για διεθνείς προορισμούς, οι οποίοι μπορεί και να της επιφυλάσσουν μεγαλεία.Οπως ανακοίνωσε χθες επίσημα η παραγωγός εταιρεία Village, το «Αν...» κρίθηκε κατάλληλο να διεκδικήσει μια υποψηφιότητα για τα Golden

Globe Awards, τις γνωστές σε όλους μας Χρυσές Σφαίρες, βραβεία που θεωρούνται οι προάγγελοι των Οσκαρ. «Η εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επικυρώνεται ξανά με τον καλύτερο τρόπο» αναφέρει το πανηγυρικό δελτίο Τύπου, στο οποίο σημειώνεται ότι το «Αν...» θα διεκδικήσει μια υποψηφιότητα στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.

Βέβαια ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι τη βραδιά της απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου. Στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Χριστόφορου το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Αντζελες οργανώνει εκεί στις 15 Οκτωβρίου μια ειδική προβολή της ταινίας για τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Golden Globe Awards. Παρών θα είναι και ο Ελληνας δημιουργός, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οχι όμως μόνο γι' αυτόν τον λόγο...

Μεθαύριο Πέμπτη θα γίνει άλλη μία προβολή του «Αν...» στο Ziegfeld Theater, στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές σκηνές του Μπρόντγουεϊ και η ταινία του Χριστόφορου θα παιχτεί εκεί στο πλαίσιο του New York City Greek Film Festival, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Η συνέχεια θα δοθεί στο Λος Αντζελες, όπου ο Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης θα αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι οι Χρυσές Σφαίρες είναι τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που οργανώνονται σε ετήσια βάση από το 1944. Ο φορέας που βρίσκεται πίσω από την εκδήλωση είναι η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους που μένουν εκεί και αρθρογραφούν σε εφημερίδες και περιοδικά εκτός Αμερικής. Από το 1966 η εκδήλωση μεταδίδεται απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη σε τηλεθέαση απονομή βραβείων πίσω από τα Grammy και τα Οσκαρ.

Στη διοργάνωση του 2013 η ξενόγλωσση ταινία που τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της ήταν η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα