Mηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ

16:50 13/6/2013 - Πηγή: TNSite

"Να συνεχίσουν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας" ζήτησε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης.

"Εστία πανευρωπαϊκής αντίστασης κατά του νεοφιλελευθερισμού" χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της, Δημήτρης Τρίμης, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατήγγειλε "ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν

να καταλάβουν τη συχνότητα της ΕΡΤ".

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Φράνκο Σίντι. Εξέφρασε αλληλεγγύη στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει με τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Παραβιάζει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα». Ανέφερε, τέλος, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει στην κινητοποίηση των 600.000 μελών της σε 180 χώρες.

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζήτησε ο γγ της ΓΣΕΕ Δημ. Παπαγεωργόπουλος.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα το πρωί μαζί με τον επίσης βουλευτή του κόμματος, Παν. Κουρουπλή, επισκέφθηκαν την εκτελούσα χρέη εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτσαμάνη.

Οι δύο βουλευτές ζήτησαν από την εισαγγελέα να προχωρήσει "σε επείγουσα διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την παράνομη διάλυση της ΕΡΤ και την αυθαίρετη διακοπή εκπομπής και αναμετάδοσης του σήματος στην επικράτεια και το εσωτερικό", επικαλούμενοι "αδικήματα που στρέφονται ευθέως κατά της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος των δικαιωμάτων των πολιτών και των εθνικών συμφερόντων της χώρας".

Πηγή: ΑΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα