Mατσάρα με... δύο νικητές!

21:56 9/12/2012 - Πηγή: TNSite

Σ' ένα χορταστικό ντέρμπι αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, πρόσφεραν σπουδαίες συγκινήσεις στους 30.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και στα εκατομμύρια που το παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το αιώνιο ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή (2-2), όμως η μπίλια θα μπορούσε να κάτσει τόσο στο πράσινο, όσο και
στο κόκκινο, αν και το Τριφύλλι έχασε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον κορυφαίο του παίκτη Χάρη Μαυρία, αλλά ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος τα λάθη στην πράσινη άμυνα και την υπεροπλία του στα στημένα πήρε κεφάλι με δύο γκολ του Τζιμπούρ για να πουν τον τελευταίο λόγο και πάλι οι γηπεδούχοι με τον Τοτσέ. Μαυρίας, Ζέκα, Σπυρόπουλος οι κορυφαίοι από τον ΠΑΟ, Αμπντούν, Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα από τον ΟΣΦΠ. Αχίλλειος πτέρνα ο Γιούρκας για το Τριφύλλι και ο Χολέμπας για τους Πειραιώτες.

Λάζαρος αντί Σο
Με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε απέναντι στην Τότεναμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χουάν Ρότσα. Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Σο στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, ο Βύντρα και ο Τριανταφυλλόπουλος ήταν τα δύο στόπερ, με τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Βιτόλο σε ρόλο κόφτη, με τους Ζέκα και Σισοκό εσωτερικούς χαφ, τον Λάζαρο αριστερά στην επίθεση, τον Μαυρία δεξιά και τον Τοτσέ στην κορυφή του 4-3-3.

Επέλεξε Τζιμπούρ αντί Μήτρογλου
Στην αντίπερα όχθη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού τον Τζιμπούρ αφήνοντας στον πάγκο τον Μήτρογλου. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Τοροσίδη, Σιόβα, Μανωλά, Χολέμπας στην άμυνα, τους Μανιάτη, Μοντέστο αμυντικά χαφ, τον Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο, τους Αμπντούν, Φουστέρ στα άκρα και τον Τζιμπούρ στην γραμμή κρούσης.

Ευκαιρίες με Βύντρα, Ζέκα, χαρίστηκε στον Τοροσίδη
Στο 8ο λεπτό οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε σέντρα του Ζέκα που βρήκε στον αγκώνα του Σιόβα, αλλά ορθώς ο Μάνταλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για το Τριφύλλι ήρθε στο 10', όταν από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Βύντρα έπιασε σκαστή κεφαλιά, που έφυγε μόλις πάνω απόν την εστία του Κάρολ, ενώ ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Μαυρία, ο Ζέκα εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Ο Μάνταλος στο 13' χαρίστηκε στον Τοροσίδη που έκοψε την μπάλα με το χέρι σε πάσα του Σπυρόπουλου...

Πράσινο προβάδισμα με Μαυρία
Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος και πιο ορμητικός στα πρώτα λεπτά και αυτό είχε φυσικό επακόλουθο να ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό. Ο Σπυρόπουλος έκανε έξυπνα την σέντρα, ο Σιόβας την άφησε να περάσει και ο Μαυρίας που κινήθηκε γρήγορα στην πλάτη του Χολέμπας με σουτ στην κίνηση από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κάρολ βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ!

Ερυθρόλευκη απάντηση με Τζιμπούρ
Αμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού, καθώς πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση στην πρώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα