Lab 4 από το ΔΙΚΤΥΟ με θέμα: Γερμανικές εκλογές: Η Γερμανία στις κάλπες, η Ευρώπη και η Ελλάδα στην αναμονή

14:01 5/9/2013 - Πηγή: TNSite

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, το ΔΙΚΤΥΟ θα πραγματοποιήσει το Lab 4 με θέμα «Γερμανικές εκλογές: η Γερμανία στις κάλπες, η Ευρώπη και η Ελλάδα στην αναμονή», και ομιλητές τους Παναγή Γαλιατσάτο Δημοσιογράφο, Δημήτρη Ράλλη πρώην Πρέσβη, Martin Knapp Coordinator Eurozone German Chambers of Commerce and

Industry, CCI.

Το Lab 4 θα μεταδώσει ζωντανά το news247.gr, με live blog την ώρα της εκδήλωσης, συνεντεύξεις και άρθρα με το τι ειπώθηκε.

Ορισμένοι στη χώρα μας καλλιεργούν την εντύπωση ότι μετά τις γερμανικές εκλογές - όποια κι αν είναι η νέα γερμανική κυβέρνηση - θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και πως θα μετακινηθούμε από τη σκληρή γραμμή της λιτότητας προς πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. ισχύει ή όχι το θέμα των γερμανικών εκλογών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη συνολικά και τον λεγόμενο ευρωπαικό Νότο ειδικότερα.

O Νότος της Ευρωζώνης συν τη Γαλλία, την ακινησία και απραξία μέχρι τις γερμανικές εκλογές; Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να προστεθεί ένα δεύτερο, αν η Ευρωζώνη συνολικά και η Ε.Ε. μπορούν να αντέξουν μια δίμηνη μετεκλογική αβεβαιότητα μέχρι να σχηματισθεί ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο. Μετά τις γερμανικές εκλογές είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει ένα στην καλύτερη περίπτωση, δίμηνο βραχυκύκλωμα του Βερολίνου στην Ευρωζώνη: Την ώρα που όλοι θα διαπραγματεύονται με όλους για να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση, η Γερμανία με μια απερχόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αποφασίσει ούτε για νέο «κούρεμα» στην Ελλάδα, ούτε να στηρίξει κατεπείγουσες παρεμβάσεις της ΕΚΤ σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.

Μέσα σε αυτό το αργόσυρτο προεκλογικό τοπίο, η Ελλάδα τρέφει προσδοκίες για κάποια αλλαγή στην εφαρμοζόμενη γερμανική – ευρωπαϊκή αντίληψη για το χρέος, τη λιτότητα, την ανάπτυξη. Και κάπου εδώ ξεκινάνε οι μύθοι και οι προσδοκίες.

Τα αμείλικτα όμως πολιτικά δεδομένα και ερωτημαματικά προκύπτουν αταλάντευτα και άμεσα.

Αυτά θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε στην εκδήλωση μας με τη βοήθεια των ομιλητών, αλλά και των ερωτήσεων που θα προκύψουν.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα