Ανάλυση/Εκτίμηση ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

11:34 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
117. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (21:45)-LiVE Streaming- SporTV#1 / SporTV#2

* Ντόρτμουντ και Ρεάλ συναντήθηκαν φέτος και στη φάση των ομίλων. Στο Βεστφάλεν η Ντόρτμουντ νίκησε με 2-1 (36' Λεβαντόφσκι, 64' Σμέλτσερ - 38' Ρονάλντο), ενώ το ματς της Μαδρίτης έληξε ισόπαλο (2-2).

* Στους «4» του θεσμού είχαν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες και το 1998, με τη Ρεάλ να αποκλείει τους Βεσταφαλούς (0-0. 2-0) και τελικά να κατακτά το τρόπαιο με το 1-0 επί της Γιουβέντους.

* Μόλις μία νίκη έχει η η Ρεάλ στις 24 επισκέψεις

της στη Γερμανία (1-6-17)! Ήταν στο 3-2 επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν το Σεπτέμβριο του 2000. Κόντρα σε ισπανικές ομάδες η Ντόρτμουντ έχει επίδοση 5-2-2 στην έδρα της, με τις μοναδικές ήττες να είναι από Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1, Οκτώβριος του 1996) και Σεβίλλη (1-0 Σεπτέμβριος του 2010).

* Η Ντόρτμουντ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με απολογισμό 6-4-0, ενώ η Ρεάλ έχει δύο ήττες, η μία από τη σημερινή της αντίπαλο.

Γήπεδο: «Signal-Iduna-Park»
Προϊστορία 10ετίας: 1-1-0

Διαιτητής (Björn Kuipers - Ολλανδία): Ο γεννημένος στις 28 Μαρτίου του 1973 Ολλανδός ρέφερι βρίσκεται για δεύτερη μόλις φορά στην καριέρα του στο δρόμο της Ρεάλ και πρώτη σε αυτόν της Ντόρτμουντ. Συγκεκριμένα είχε διαιτητεύσει την αναμέτρηση των Μαδριλένων με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα τον Φλεβάρη του 2012, που είχε λήξει με 1-1. Ο Κάιπερ είναι γιος διαιτητή και έγινε διαιτητής ΦΙΦΑ το 2006. Βρίσκεται στην κορυφαία λίστα διαιτητών της ΟΥΕΦΑ (Α' list), όπου και παραμένει από το 2009. Έχει σφυρίξει συνολικά 55 διεθνείς αγώνες (35 ΟΥΕΦΑ, 19 ΦΙΦΑ), από το 2007.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Τα ψέματα... τελείωσαν. Τα πραγματικά δύσκολα για την Μπορούσια αρχίζουν τώρα και συγκεκριμένα σήμερα το βράδυ, όπου και θα φιλοξενήσει το έτερο (μαζί με την Μπάγερν πλέον) μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Μπορεί η παρέα του Ρονάλντο να προκαλεί... φόβο, οι Γερμανοί ωστόσο έδειξαν φέτος με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι την «έχουν», κάτι που φάνηκε από τα μεταξύ τους παιχνίδια στη φάση των ομίλων. Αν και ήταν το θεωρητικά αουτσάιντερ, η Ντόρτμουντ κατέλαβε την πρώτη θέση, παίρνοντας 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ έπαιξε κι εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο 2-2 της Μαδρίτης. Στην προηγούμενη φάση εξάλλου αντιμετώπισε ξανά ισπανική ομάδα, τη Μάλαγα και με μία απίστευτη ανατροπή στις καθυστερήσεις έκανε το 1-2 του 90', 3-2 στο 93', δείχνοντας πως... έχει άστρο!

Μπορεί η παρουσία των Βεστφαλών στα ημιτελικά της διοργάνωσης να θεωρείται σίγουρα επιτυχία, την ίδια στιγμή όμως αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο για να σωθεί η χρονιά. Στη Γερμανία εξάλλου αντίκρισαν σε όλες τις διοργανώσεις την... πλάτη της Μπάγερν, αφού μετά το χαμένο Σούπερ Καπ του Αυγούστου, είδαν τους Βαυαρούς να φτάνουν με μεγάλη άνεση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα να αποκλείουν τους ίδιους από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε αρκετά εξωαγωνιστικά θέματα τις τελευταίες ημέρες, τα οποία και αφορούν τα δύο μεγάλα αστέρια του συλλόγου, τους Λεβαντόφσκι και Γκέτσε. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γνωστοποιήθηκε η μετακόμισή του στην Μπάγερν, ενώ πολύ πιθανή είναι και για τον αρχισκόρερ της ομάδας, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών της. Τα φώτα πάντως σήμερα δεδομένα θα είναι στραμμένα στον δεύτερο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντόρτμουντ, ζήτησε από τους οπαδούς της να τον υποστηρίξουν όπως και τους υπόλοιπους παίκτες, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός μάλιστα τόνισε πως: «Η Ντόρτμουντ είναι πάνω από όλα. Ο Γκέτσε φεύγει, διότι αποτελούσε τον εκλεκτό του Γκουαρδιόλα και ο ίδιος θέλει πολύ να δουλέψει με τον Γκουαρδιόλα. Ο Μάριο δεν διάλεξε εις βάρος των συμπαικτών και της ομάδας, στην οποία έδωσε και πήρε πολλά».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η Μπορούσια προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί της Μάιντς, που ήρθε αρκετά εύκολα. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ακολουθούσε το σημερινό εξαιρετικά σημαντικό ματς, στο βασικό σχήμα βρίσκονταν όλα τα αστέρια της. Σημαντικό από εκεί και πέρα το γεγονός πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, τη στιγμή που επιστρέφει και ο μέσος Κελ (19/0).

Προηγούμενο ματς: Μόλις 33 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Ντόρτμουντ για να διασπάσει την άμυνα της Μάιντς, φτάνοντας πολύ εύκολα στο 2-0. Ο Ρόις ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια διατηρώντας σταθερά τον έλεγχο του αγώνα, πέτυχε ακόμα ένα τέρμα με τον Λεβαντόφσκι στο 87', παραμένοντας στο +8 από την 3η θέση.

Στατιστικό: Η Ντόρτμουντ σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ στα επτά τελευταία της εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα πέντε από τα οχτώ πιοο πρόσφατα δέχτηκε κι εκείνη γκολ.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Βάιντενφλερ - Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ - Μπέντερ, Γκουντόγκαν - Μπλαζικόφσκι, Γκέτσε, Ρόις - Λεβαντόφσκι


* Η Ντόρτμουντ έχει την καλύτερη εντός έδρας επίδοση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κερδίσει και τα πέντε ματς που έδωσε, με απολογισμό τερμάτων 10-3.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ραντεβού με την ιστορία της έχει η «βασίλισσα» που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Το 2002 εξάλλου, όταν και κατέκτησε το τελευταίο της Τσάμπιονς Λιγκ, φαντάζει πολύ μακρινό, ενώ και η τελευταία ίσως χρονιά του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, δείχνει να είναι μία μοναδική ευκαιρία. Η κληρωτίδα της φέρθηκε με... τακτ και στις δύο φάσεις των νοκ άουτ, αφού μετά την Γαλατά, έφερε στον δρόμο της την έτερη πιο αδύναμη ομάδα που θα μπορούσε να έχει, την Ντόρτμουντ. Οι Τούρκοι εξάλλου αποδείχτηκαν εύκολη λεία στον προηγούμενο γύρο, έχοντας «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς που έληξε με 3-0.

Με το πρωτάθλημα να είναι χαμένο προ πολλού και μοναδικό στόχο εντός Ισπανίας να έχει απομείνει το Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει στον τελικό του θεσμού τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, έχει ρίξει κι εκείνη όλο της το βάρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στο σαββατιάτικο ματς με την Μπέτις, όπου στο τέλος... ίδρωσε βέβαια για να πάρει το τρίποντο, το οποίο τη διατήρησε στη 2η θέση της Primera και το +3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για... χρωστούμενα της ιστορίας στους Μαδριλένους έκανε λόγο ο Ζοσέ Μουρίνιο, που δεν δίστασε μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου να δώσει στους δημοσιογράφους την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει! Σημείωσε πως η σχέση του με τον Κασίγιας είναι... επαγγελματική, ενώ έκανε λόγο για 50-50 πιθανότητες ενόψει των αγώνων με την Ντόρτμουντ. Η ατάκα ωστόσο που προκάλεσε αίσθηση, είναι ότι: «Το ποδόσφαιρο οφείλει δικαιοσύνη σε αυτή τη Ρεάλ»!

Προηγούμενο ματς: Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της η Ρεάλ στο παιχνίδι με την Μπέτις, νίκησε πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-1. Πρωταγωνιστής του ματς ο Οζίλ, που σκόραρε δις, το τρίτο γκολ όμως σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα κι ενώ προηγουμένως η αντίπαλός της είχε χάσει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Στατιστικό: Τα έντεκα από τα δώδεκα τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης έληξαν Over 2,5, έχοντας δέκα G/G σε αυτό το διάστημα.

Αμφίβολοι (2): Ερωτηματικό για τη συμμετοχή του Άνχελ Ντι Μαρία, που γέννησε η γυναίκα του πριν από λίγες ώρες και θα ταξιδέψει αυθημερόν για το Βεστφάλεν. Σε περίπτωση που αγωνιστεί, θα είναι στο βασικό σχήμα, ενώ αν δεν προλάβει, τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Καχεγόν. Παράλληλα δεν είναι απόλυτα σίγουρη η συμμετοχή του μπακ Κοεντράο (14/1), λόγω μυικού προβλήματος.

Απουσίες (2): Στο απουσιολόγιο της Ρεάλ βρίσκονται ο τιμωρημένος μπακ Αρμπελόα (24/0), αλλά και ο μέσος Εσιέν (16/1).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Λόπες - Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο - Αλόνσο, Κεντίρα - Ντι Μαρία (Καχεγόν), Οζίλ, Ρονάλντο - Ιγκουαΐν.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και περιηγηθείτε στα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ του αγώνα. Απο την οριζόντια μπάρα που ειναι μέσα στην στηλη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μπορείτε να βρείτε όλα τα ζευγάρια αγώνων που σας ενδιαφέρουν:

Εκτίμηση TNSite2 (2.50)
Keywords
Τυχαία Θέματα