Athens Pride: Παρέλαση ισότητας, σεβασμού και υπερηφάνιας

11:51 8/6/2013 - Πηγή: TNSite

Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, στην οποία γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο έλλειμμα θεσμικής-κοινωνικής προστασίας και ίσων δικαιωμάτων των LBGT ατόμων στην Ελλάδα, «ο δρόμος για την ισότητα και το σεβασμό είναι ακόμη μακρύς».

Το σημερινό Athens Pride θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με το «Banner Project–Absent Friends», όπου όσοι θέλουν θα μπορούν να γράψουν στο ειδικό πανό, προς τιμή, μνήμη

και αλληλεγγύη σε όσους δεν ζουν πια.

Παράλληλα, από τις 12:00 μέχρι και τις 17:00: θα λειτουργεί το «Εργαστήριο Πλακάτ», για χρώμα και λόγο στην Παρέλαση. Ενώ γύρω στις 5 το απόγευμα θα μιλήσει ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.

Λίγο αργότερα τη σκυτάλη θα πάρει ο χορός, αφού από τις 18.00 το απόγευμα, καθηγητές zumba θα ξεσηκώσουν το κοινό. Στις 18.30 θα ξεκινήσει η Παρέλαση και στις 21.00 θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτυ.

Το Athens Pride 2013 έχει καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο με αιτήματα για τη νομική κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου -κάτι που οφείλει να παρέχει σε όλα τα μέλη της κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα