25χρονος Βρετανός έχει νικήσει το θάνατο οκτώ φορές

13:07 10/5/2013 - Πηγή: TNSite

25χρονος Βρετανός έχει νικήσει το θάνατο οκτώ φορές

Εννιά ζωές φαίνεται ότι έχει ένας 25χρονος Βρετανός, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη έρθει αντιμέτωπος οκτώ φορές με τον θάνατο – και τον έχει νικήσει κατά κράτος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο Μάθιου Χώκσλυ, οξυγονοκολλητής από το Χάντινγκτον του Κέμπριτζσαϊρ, επέζησε όταν έσπασε τον αυχένα του, στη συνέχεια επανήλθε από τέσσερις ανακοπές καρδιάς, νίκησε έναν ανθεκτικό στα αντιβιοτικά χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο, μια βαριά πνευμονία και στο τέλος τον καρκίνο.

Τώρα που πλέον

έχει αρχίσει «η ένατη ζωή» του, χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως τον «πιο άτυχο, αλλά τυχερό» άνθρωπο στην πατρίδα του.

Τα προβλήματα για τον Μάθιου άρχισαν τον Ιούνιο του 2011, όταν πήγε με φίλους του για κολύμπι σε μία παραλία της Ιρλανδίας. Βούτηξε με το κεφάλι στο νερό, δίχως να το ελέγξει,και προσέκρουσε με το κεφάλι στα βράχια του πυθμένα, αφού το νερό είχε βάθος μόλις ένα μέτρο.

Παραδόξως επέζησε της πρόσκρουσης, αλλά κομμάτιασε τον πέμπτο σπόνδυλο στον αυχένα του, ενώ καθώς οι πνεύμονές του γέμιζαν με νερό η καρδιά του σταμάτησε. Μέσα στα επόμενα 30 λεπτά έπαθε τρεις ακόμα ανακοπές – και κάθε φορά τον έσωζαν πρώτα οι φίλοι του και μετά το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε άρον-άρον να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη.

Ήταν σε κώμα πέντε εβδομάδες και χρειάσθηκε μήνες για να βγει από το νοσοκομείο. Στο μεσοδιάστημα μολύνθηκε με τον ανθεκτικό χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (MRSA), που είναι μια συνηθισμένη και άκρως επικίνδυνη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ενώ έπαθε και μια βαριά πνευμονία.

Και πάλι επέζησε. Επιπλέον, κατέρριψε όλες τις προβλέψεις των γιατρών, οι οποίοι πίστευαν ότι αν επιζούσε θα ήταν ανάπηρος και δεν θα μπορούσε πια να μιλήσει, καθώς στάθηκε στα πόδια του πέντε μήνες μετά το ατύχημα.

Οι περιπέτειές του, όμως, δεν είχαν τελειώσει. Λίγο καιρό μετά το εξιτήριο έμαθε ότι έπασχε και από καρκίνο των όρχεων, για τον οποίο χειρουργήθηκε.

«Όταν συνήλθα από το κώμα ήμουν εντελώς παράλυτος, έβλεπα μόνο ασπρόμαυρα σχήματα και μπορούσα να επικοινωνήσω μόνο βλεφαρίζοντας και βγάζοντας τη γλώσσα μου έξω», λέει στην εφημερίδα Daily Mail.

«Δεν το έβαλα κάτω, όμως, έπρεπε να προσπαθήσω. Ομολογώ όμως πως ήταν τεράστιο χτύπημα για μένα η είδηση ότι έχω καρκίνο, διότι όταν το έμαθα είχα μόλις κάνει τα πρώτα μου βήματα και τώρα έπρεπε να δώσω ακόμα μία μάχη».

Ο ερασιτέχνης τριαθλητής επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την παραλία στην Ιρλανδία όπου συνέβη το ατύχημά του, ενώ προπονείται για να τρέξει, να κολυμπήσει και να κάνει ποδήλατο σε αγώνες τριάθλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Έχω περάσει πολλά και ένα έχω μάθει: ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω, αλλά να μαζεύουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε», καταλήγει.

Πηγή : Web Only

TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα