Τον Ιούνιο η δίκη για τα κυκλώματα των λιμενικών



Για τις 19 Ιουνίου ορίστηκε δικάσιμος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για την υπόθεση του κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών που είχε προκαλέσει πανελλαδική αίσθηση...

Aυτό διότι λιμενικοί που υπηρετούσαν στο λιμεναρχείο της Πάτρας φέρονταν έναντι αμοιβής να διευκόλυναν αλλοδαπούς να περάσουν παράνομα στην Ιταλία, σε μια περίοδο που το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ δεκαημέρου υποβλήθηκε αίτηση από ορισμένους
κατηγορουμένους που ζητούσαν να επισπευστεί η ακροαματική διαδικασία, μετά την αναβολή της υπόθεσης προ μερικών εβδομάδων. Η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω του φορτωμένου πινακίου, αλλά και αιτημάτων ορισμένων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η υπόθεση είχε εισαχθεί αρχικά σε Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τελικά το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών. Η ουσία είναι ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από την αποκάλυψη της υπόθεσης και δεν έχει εκδοθεί καν πρωτόδικη απόφαση.

Η αποκάλυψη είχε γίνει στις 25 Νοεμβρίου του 2008, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με τους άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν συλληφθεί οκτώ Ελληνες, με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή άλλων επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί.
Keywords
Τυχαία Θέματα