ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Γ.ΚΑΛΕΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δρ ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΟΥ Α.ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ!
Η χωροθέτηση που έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ανάδοχο εταιρεία, «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», είναι επιζήμια για το περιβάλλον και επιβαρύνει υπέρογκα τους κατοίκους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με μελέτη των «Χ. Καπόπουλος Συνεργάτες» με Επιστημονικούς Συνεργάτες τους Γ. Καλλέργη Ομότιμο καθηγητή Υδρογεωλογίας
Παν/μίου Πατρών και Ανδρ. Αντωνάκο Δρ. Υδρογεωλόγο...
«ή εξεταζόμενη περίπτωση χωροθέτησης ΧΥΤΥ στη θέση «Όνι» (Καλλιρρόη) του Δήμου Οιχαλίας αποτελεί κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγή» καθότι όπως τονίζεται στη μελέτη «δεν υπάρχει υδροστεγανός γεωλογικός σχηματισμός και οποιαδήποτε στεγανοποίηση επιχειρηθεί το πιθανότερο είναι να διαρραγεί, με αποτέλεσμα τα επικίνδυνα στραγγίσματα να διεισδύσουν στον υδροφόρο ορίζοντα».
Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι «είναι εμφανές ότι ο υδροφόρος ορίζοντας στο συγκεκριμένο σημείο είναι ενιαίος με τον υδροφόρο ορίζοντα του Μελιγαλά από όπου που υδρεύεται η περιοχή και έχει μεγάλη ρυπαντική τρωτότητα, ασήμαντη ικανότητα αυτοκαθαρισμού».

Πρόσθετοι περιορισμοί τονίζεται στη μελέτη είναι «η γειτνίαση της εξεταζόμενης θέσης ΧΥΤΥ με το θεσμοθετημένο «Μόνιμο Καταφύγιο Θηραμάτων» στα Άνω Γλιάτα καθώς και με τους προστατευόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που εκπονήθηκε και με βάση την οποία η επιλογή της θέση Καλλιρρόη (Όνι)».Το DIMOTIKOSAFARI έχει και τις δύο μελέτες στα χέρια του.

Προς το παρόν βγάζουμε αποκλειστικα στο φως της δημοσιότητας την μελέτη των δύο καθηγητών του Πανεπιστιμείου Πατρών. Όταν το ΥΠΕΚΑ βγάλει και επίσημα την μελέτη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗΣ στην διαβούλευση τότε θα αρχίσει το 'τρελό γέλιο' μιας που τα στοιχεία που έχουμε αποδικνύουν το 'Μεγάλο Κόλπο' στο 100%.
Λίγο υπομονή λοιπόν
'Το πάρτυ μόλις άρχισε'
DIMOTIKIOSAFARI

Κλικ στη μελέτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα