Το επιστημονικό έργο των δημοσίων υπαλλήλων θα «μετρά» στην αξιολόγησή τους

Σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, αναφέρεται οτι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα λαμβάνει υπόψιν το συγγραφικό και επιστημονικό έργο των δημοσίων υπαλλήλων στη βαθμολογική εξέλιξή τους....

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται ότι: «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά το στάδιο της αξιολόγησης των διατάξεων που ισχύουν για τη βαθμολογική εξέλιξη
των δημοσίων υπαλλήλων, λαμβάνει υπόψη τα δίκαια αιτήματα, τις εύστοχες επισημάνσεις και τις προτάσεις των υπαλλήλων και των υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την ισότιμη μεταχείριση των υπαλλήλων, την εύρυθμη, αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στο πλαίσιο του απώτατου σκοπού της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος».
Το έγγραφο κατατέθηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για τη διεύρυνση της μοριοδότησης στη βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, στην οποία είχε ζητήσει, στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης, να λαμβάνονται υπόψη και τυχόν βραβευμένες δημοσιεύσεις και επιστημονικά συγγράμματα, ειδικά αν έχουν λάβει και σημαντικές διακρίσεις όπως το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
Στην απάντησή του ο κ. Μανιτάκης επισημαίνει ότι με τις νέες διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα, το συγγραφικό έργο των υπαλλήλων μπορεί να ληφθεί υπόψη ως ειδική δραστηριότητα και να μοριοδοτηθεί κατά τη συμμετοχή τους στις κρίσεις για επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα