Το... έπαιξε εφοριακός και λήστεψε ηλικιωμένη!

Στη Μεσσαρά Ηρακλείου καταγράφηκε το νέο κρούσμα απάτης εις βάρος ηλικιωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 79χρονη γυναίκα πείστηκε να δώσει σε έναν υποτιθέμενο εφοριακό τις οικονομίες της, προκειμένου να βοηθήσει τον μικρότερο γιο της, ο οποίος μένει στην Αθήνα. Η ηλικιωμένη γυναίκα χθες το πρωί περπατούσε στον κεντρικό δρόμο των Αγίων Δέκα, όταν την πλησίασε ένας καλοντυμένος άνδρας γύρω στα 50, ο οποίος της συστήθηκε ως εφοριακός...
«Καλημέρα! Με στέλνει ο γιος σου να μου δώσεις τα χρήματα που μου χρωστάει. Οχτακόσια ευρώ
είναι το χρέος στην Εφορία» είπε στην 79χρονη. «Ποιος γιος μου ο μικρός ή ο μεγάλος;» ρώτησε εκείνη και ο 50χρονος της απάντησε ο μικρός.

«Δεν έχω τόσα χρήματα. Έχω μονάχα 500 ευρώ στο σπίτι» του είπε εκείνη. Ο απατεώνας έβαλε στο αυτοκίνητό του τη γιαγιά και την πήγε μέχρι το σπίτι της. Εκεί του έδωσε το προαναφερθέν ποσό κι εκείνος της έδωσε μια υποτυπώδη απόδειξη που ανέγραφε «Μιχάλης 800 ευρώ».

Όταν έφυγε από το σπίτι με τα χρήματα της γιαγιάς, εκείνη τηλεφώνησε στον γιο της στην Αθήνα, αναφέροντάς του ότι έδωσε τα χρήματα που χρωστούσε. Όταν η 79χρονη έμαθε την αλήθεια, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και κατήγγειλε την εις βάρος της απάτη, χωρίς όμως -όπως είπε στους αστυνομικούς- να έχει συγκρατήσει στοιχεία του οχήματος, προκειμένου να τους βοηθήσει στην έρευνά τους.

Πηγή: Πατρίς
Keywords
Τυχαία Θέματα