Το μπαλάκι στα κόμματα για το ντιμπέιτ…

Στη δικαιοδοσία των κομμάτων περνά πλέον το θέμα της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς - όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής - δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της ο καθορισμός των διαδικασιών και των όρων για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Κοινή συνισταμένη όλων των εκπροσώπων των κομμάτων στη Διακομματική υπήρξε πάντως η αναγκαιότητα διεξαγωγής τηλεοπτικών αναμετρήσεων, με κάθε κόμμα να αντιμετωπίζει ωστόσο από διαφορετική... οπτική τον τρόπο με τον οποίο θα συνευρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και ποιοι θα καθίσουν τελικώς στο προεκλογικό
πάνελ.

Ανοικτός σε όλες τις πιθανές εκδοχές εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της Διακομματικής επίσης ανέφερε πως τον τελικό λόγο έχουν τα κόμματα για τον καθορισμό των λεπτομερειών.

Την πρόταση για ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, κάτι που πρακτικά συνεπάγεται πως σε αυτό δεν θα λάβει μέρος ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής. Η πρόταση αυτή επικρίθηκε από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Διακομματική.

Υπέρ της διενέργειας ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών τάχθηκαν ΚΚΕ, Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ ανάλογη άποψη εξέφρασαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα