«Την ερχόμενη εβδομάδα επί τάπητος το θέμα του ελληνικού χρέους»…

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί επί τάπητος στην αξιολόγηση από τους δανειστές το ζήτημα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται τα λεγόμενα Ευρωπαίου αξιωματούχου...

Η αξιολόγηση θα γίνει από τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του EFSF για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ που εγκρίθηκε σήμερα το πρωί από το EWG.
Ο
Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες αποσαφήνισε ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την εκπλήρωση των έξι προαπαιτούμενων, την οποία επικύρωσε σήμερα τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης.
Να σημειωθεί πως η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα σηματοδοτήσει, εκτός των άλλων, και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για την έκδοση τριετούς ομολόγου, ύψους έως 3 δισ. ευρώ. Το ομόλογο αναμένεται να εκδοθεί είτε στις 10 είτε στις 11 Ιουλίου και, σύμφωνα με την προεργασία που έχει γίνει, ενδέχεται να τιμολογηθεί μεταξύ στο 2,9% - 3,1%.
Όσον αφορά, πάντως, στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσφατα έβαλε «φρένο» σε όποιες διεργασίες για νέα βοήθεια προς τη χώρα μας, σημειώνοντας πως «δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί η ευελιξία που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα