''AΝΥΠΟΣΤΑΣΤΕΣ ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ''...

Με γραπτά υπομνήματα απολογήθηκαν στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος...

και ο επίσης προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.
Και οι δύο κατηγορούμενοι
χαρακτήρισαν στις συμπληρωματικές τους απολογίες τις κατηγορίες ανυπόστατες και δεν δέχτηκαν να απαντήσουν σε καμία ερώτηση των ανακριτριών. Ανέφεραν ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στους ανακριτές από τις 3 Οκτωβρίου που απολογήθηκαν και ότι απαγορεύεται δεύτερη προφυλάκιση.

Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κατηγορούμενος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι αυτά τα είχε στην κατοχή του για την προστασία του και ότι δεν διακινήθηκαν ποτέ προς τρίτα πρόσωπα.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππάς υποστηρίζει ότι το πλημμέλημα για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων μετατράπηκε σε κακούργημα προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκ νέου προφυλάκισή του.
Μετά τις 2 αναμένεται να αποφανθούν ανακρίτριες και εισαγγελέας για την τύχη των τριών, ενώ λίγο πριν τις 12:30 ολοκλήρωσε την απολογία του και ο Γιάννης Λαγός.

Ένταση νωρίτερα μεταξύ χρυσαυγιτών και ΜΑΤΛίγο πριν την άφιξη του γ.γ της Χ.Α συγκεντρωμένοι οπαδοί του κόμματος φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης υπέρ του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μέλη της ΧΑ παραμένουν έξω από το Εφετείο, ενώ νωρίτερα υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους οπαδούς της ΧΑ και στις δυνάμεις ασφαλείας των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο. Συγκεκριμένα, με συνθήματα κατά των δικαστών και των δημοσιογράφων οι συγκεντρωμένι χρυσαυγίτες ζητούσαν δικαίωση για τον αρχηγό τους και κατήγγειλαν κυκλώματα που θέλουν να αφανίσουν και να εξαφανίσουν το τρίτο κόμμα, όπως είπαν κάποιοι μιλώντας στο protothema.gr, τόσο από το παραδικαστικό κύκλωμα – όπως το χαρακτήρισαν – όσο και από το σαθρό πολιτικό σύστημα.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν κατέφθασε η κλούβα που μετέφερε τους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα περιλάμβαναν προπηλακισμούς δημοσιογράφων και αστυνομικών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αμυνθούν στην επίθεση που δέχονταν με πέτρες και χώματα από τους οπαδούς απάντησαν με μχειρομβοβίδες κρότου λάμψης. Λίγα μέτρα πιο κάτω ένας από τους οπαδούς της Χ.Α ήρθε σε αντιπαράθεση με φωτορεπόρτερ διαδικτυακού μέσου τον οποίο αφού γρονθοκόπησε, τον πέταξε κάτω στο δρόμο με αποτέλεσμα εκείνος παραλίγο να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Keywords
Τυχαία Θέματα