ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ : H EIKONA ME TO ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ...

Σφοδρή επίθεση προς τον Γιάννη Δραγασάκη εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις επιχειρηματιών στο Μαξίμου.
«Όταν κάνεις μια τόσο σοβαρή...

καταγγελία όπως ο Δραγασάκης και την κάνεις μάλιστα in cold blood, δώσε μου μια φλουταρισμένη φωτογραφία. Κι όταν του είπε ο Σταμάτης από την πλευρά
της Ν.Δ. για ονοματεπώνυμα, γύρισε και είπε αυτός: “Πάρτε το απόφαση, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μάθετε τα ονόματα”. Κάτσε, ρε φίλε… Όχι! Το δικαιολογεί η αλαζονεία τους, δηλαδή σου λέει ότι πάνε με αυτόματο πιλότο και θα γίνουν κυβέρνηση, επειδή όλες οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν μπροστά με μεγάλη ψαλίδα, οπότε λένε ό,τι θέλουν και είναι υπεράνω κριτικής. Αυτό ήταν φάουλ. Και το δεύτερο φάουλ ήταν ότι είπε πως θα διαλέξει εκείνος το χρόνο που θα φέρει τα στοιχεία. Αν διαλέξεις εσύ, Γιάννη μου, το χρόνο που θα δώσεις τα ονόματα, διάλεξε και το χρόνο που θα κάνεις την καταγγελία. Όχι κάνω την καταγγελία και σας φέρνω μετά από έξι μήνες τα στοιχεία… Κι αν μπούμε στη λογική ότι πίσω από κάθε τροπολογία κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα, ας μας πει και ο ΣΥΡΙΖΑ ποια συμφέροντα υπήρχαν πίσω από τις τροπολογίες που και εκείνος ψήφισε», τόνισε χαρακτηριστικά στον «BHMA FM».

Για τη στάση του στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ψήφο εμπιστοσύνης ανέφερε ότι «θα καταψηφίσω και αύριο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

Για τον Μάκη Βορίδη, ο κ. Τατσόπουλος επισήμανε ότι «το τσεκούρι θα τον καταδιώκει σε όλη του τη ζωή», υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ εύκολος στόχος για τους αντιπάλους του».

Αναλυτικάόπως δήλωσε στο «ΒHMA FM»:

«Ο Βορίδης, σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, είναι 49 χρονών. Έχει διανύσει μία τεράστια διαδρομή και ένας από τους μύθους που τον ακολουθεί είναι η ακροδεξιά του διαδρομή στα νεανικά του χρόνια, σε αντίθεση με την πορεία του αργότερα. Δεν πρόκειται για νεανικά χρόνια! Αν είναι σήμερα 49, μέχρι τα 40 του ήταν στην ακροδεξιά! Πήρε το χρίσμα από τον ίδιο το δικτάτορα, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και το χρίσμα στην ΕΠΕΝ από τον Μιχαλολιάκο, μένει στην ακροδεξιά για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, από τα 30 έως τα 40, δηλαδή το πιο αριστερό του άνοιγμα για πολλά χρόνια ήταν το άνοιγμα στον ΛΑΟΣ μέχρι το 2010, όταν κάνει το πιο μεγάλο του άνοιγμα και πάει στη Ν.Δ. και από εκεί και πέρα, ο πολιτικός χρόνος Βορίδη συμπυκνώνεται. Ο ίδιος ωριμάζει και όχι μόνο αποβάλλει τις ακροδεξιές του θέσεις – διατηρώντας, όμως, σχέσεις με το χώρο – αλλά αποβάλλει την ακροδεξιά του ρητορική και μάλιστα γίνεται κάποια στιγμή ένας από τους εισηγητές της σκληρής γραμμής απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Μπήκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Πέρασε από τα τσεκούρια στο να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., παρότι διατηρεί σχέσεις με το ακροδεξιό τμήμα της Ν.Δ. και αυτό φάνηκε στη χθεσινή ομιλία του. Διότι είπε κάποια στιγμή για τον Μπαλτάκο και είπε ότι το ατόπημα Μπαλτάκου δεν πρέπει να επισκιάζει όλα τα καλά και θετικά που έκανε ο Μπαλτάκος ως γραμματέας (της κυβέρνησης). Αυτό, κατά τον Βορίδη, ο οποίος πάντοτε ήταν ένας πολύ καλός ρήτορας και το ξέρουμε αυτό, το ξέραμε πάντα, και γι’ αυτό τον βγάζουν μπροστά, είναι ότι στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. βγάζεις τους σκληρούς. Δηλαδή, η Ν.Δ. έβγαλε τον Βορίδη και από αντίδραση στη σκληρή γραμμή Βορίδη, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε το μετριοπαθές του κομμάτι και όχι τους σκληρούς του. Έβγαλε, δηλαδή, τον Δραγασάκη για να διαψεύσει τον Βορίδη. Κάθε φορά που θα λένε «Μάκης Βορίδης», θα χτυπάνε ένα πλήκτρο και θα βγαίνει το τσεκούρι. Θα τον καταδιώκει σε όλη του τη ζωή αυτό το πράγμα. Λέω ότι είναι πολύ εύκολος στόχος για τους αντιπάλους του.»
Keywords
Τυχαία Θέματα