Συρία: «Χτυπήθηκε» το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής σήμερα στη Συρία, περιλαμβανομένων επτά σε μια επίθεση εναντίον του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου αλ Ιχμπαρίγια, στην επαρχία της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana....

Σε άλλες περιοχές της χώρας, τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σημειώνεται ότι η επίθεση εναντίον του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού είναι η πρώτη του είδους στη Συρία από το ξέσπασμα
της εξέγερσης εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.
Σύμφωνα με το Sana, σκοτώθηκαν τέσσερις φρουροί και τρεις δημοσιογράφοι από την «βάρβαρη» αυτή και «τρομοκρατική» επίθεση.

Στο μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Μπουρχάν Γαλιούν επισκέφθηκε αντικαθεστωτικούς αντάρτες σε μια περιοχή της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία για να τονώσει το ηθικό τους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Ο Γαλιούν είπε ότι η περιοχή που επισκέφθηκε ελέγχεται από τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο. «Το καθεστώς του αλ Άσαντ είναι αδύναμο και χάνει τον έλεγχο στο πεδίο», υποστήριξε, κατά την ίδια πηγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα