Συνάντηση Σαμαρά με στελέχη της IBM και της Nestle για την προσέλκυση νέων επενδύσεων

Η προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα και η υποβοήθηση της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας είναι από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της IBM και της Nestle Ελλάδας....

Με την Βιρτζίνια Ρομέτι, πρόεδρο και CEO
της ΙΒΜ και το διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας Σπύρο Πουλίδα, συζήτησαν την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Η εταιρεία εμφανίζεται έτοιμη για συνεργασία με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εκπαίδευση και προγράμματα για την ενίσχυσή τους. Ενα ακόμη πρότζεκτ της είναι η δημιουργία κέντρου bussiness analytics για επενδύσεις στην Ευρώπη. Η επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας αναμένεται να δημιουργήσει περί τις 120 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΙΒΜ, θα παρέχει στα πανεπιστήμια πρόσβαση χωρίς χρέωση στα προϊόντα λογισμικού της για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Παράλληλα θα διευκολύνει τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων με τα ερευνητικά κέντρα της ΙΒΜ διεθνώς και θα συνεργαστεί με πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε στρατηγικούς τομείς της Πληροφορικής, όπως είναι ο τομέας των Big Data και Business Analytics.

Ακόμη θα υλοποιήσει προγράμματα απασχόλησης αποφοίτων για νέους πτυχιούχους επιστήμονες με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, στις Επιχειρηματικές της Μονάδες Λογισμικού και Υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε στρατηγικούς τομείς ενδιαφέροντος της εταιρείας».

Εξάλλου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της Nestle, Λοράντ Φρις, συζητήθηκε το πρόγραμμα της εταιρείας για την επέκταση της επένδυσής της που αφορά την συνεργασία με Ελληνες προμηθευτές για τα τέσσερα εργοστάσια που έχει στην χώρα μας. Η Nestle έχει επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.
Στη χώρα μας αντιστοιχεί η δημιουργία 600 θέσεων απασχόλησης και πρόκειται για προσωπικό που θα εκπαιδεύει και θα απασχολεί για τουλάχιστον τρία χρόνια η εταιρεία.
Πηγή: ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα