ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ...

«Σήμερα μπορούμε να διεκδικούμε μια ενιαία συμφωνία, που θα κλείνει την ιστορία των διαπραγματεύσεων με μια θετική έκβαση», τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σημειώνοντας ότι...

η «διεξάγεται μια διαπραγμάτευση για να μπει ένα τέλος στην πολιτική των μνημονίων».

Σημείωσε ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση είναι να κάνει διαπραγμάτευση για να δοθεί λύση
εντός της ευρωζώνης για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς μέτρα λιτότητας. «Αυτή την εντολή δουλεύουμε. Και μπαίνουμε στην τελική φάση», υπογράμμισε.

Ο κ. Κορωνάκης δήλωσε ότι «πάμε για μια συμφωνία, που δεν θα ρίχνει βάρη στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, θα εξασφαλίζει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει στα επόμενα βήματα και θα δίνει μια προοπτική μέσα από την αναδιάρθρωση του χρέους και επενδυτικά σχέδια για να μπορέσει η χώρα να παράξει». Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας το οποίο ζούμε, για να τονίσει ότι «με το τέλος της διαπραγμάτευσης αυτή η περίοδος θα έχει αφήσει μαύρο στίγμα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη» και πως «αυτή η διαπραγμάτευση με την απειλή της ρευστότητας δεν περιποιεί τιμή σε κανένα στην Ευρώπη».

Σημείωσε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι τετραετίας, να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να ελαφρυνθούμε από το χρέος και να μπορέσουν αυτοί οι πόροι να κατευθυνθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να παραχθεί νέος πλούτος που θα αναδιανεμηθεί. Η όποια συμφωνία έρθει, είπε, θα μεροληπτεί υπέρ όσων χτυπήθηκαν από την κρίση και τόνισε ότι η λιτότητα ως πολιτική και πρόγραμμα τελείωσε, ότι δεν έρχονται νέα μέτρα και ότι αυτή η κατεύθυνση θα αντιστραφεί.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες. Αφού επισήμανε ότι κυβέρνηση έχει πει, ότι δεν θα βάλει σε κανένα κίνδυνο τους μισθούς και τις συντάξεις, πρόσθεσε ότι η δόση του ΔΝΤ όσο πιέζει την ελληνική πλευρά, άλλο τόσο πιέζει και τους άλλους.

Παράλληλα, έβαλε κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι «πρέπει να απαντήσει από ποια μεριά του τραπεζιού κάθεται σε αυτή τη διαπραγμάτευση: από τη μεριά της χώρας ή με τους απέναντι;». Της καταλόγισε ότι «ανησυχεί να μην της πειράξουμε το μνημόνιο», για να υπογραμμίσει ότι «το μνημόνιο θα ξηλώνεται νόμο - νόμο».

Ως προς τις απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «δεν ανακαλύπτει κανείς την πυρίτιδα, όταν λέει, ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ». Είπε ότι η συμφωνία θα κριθεί κατά πόσο είναι αντίστοιχη με την εντολή που έχει πάρει η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε με ένα πρόγραμμα και ένα πολιτικό σχέδιο. «Οι θέσεις πολλών είναι γνωστές, το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν προβλέπει δραχμή και γι' αυτό κανένας δεν μπορεί να τον εγκαλέσει, γιατί δεν έφυγε από το ευρώ», είπε.

Αναφορικά με το ΦΠΑ εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση και τόνισε ότι «ο στόχος είναι από τις αλλαγές να μην επιβαρυνθούν επιπλέον τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα». Ο κ. Κορωνάκης τόνισε ότι «αν καταφέρουμε να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση εμείς έχουμε στόχο να υπερβούμε το όριο του χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος και αυτό θα μπορέσει να δώσει χρήματα και για την 13η σύνταξη και για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ». Σημείωσε ότι στόχος είναι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί και να εφαρμοστεί Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και πως σε κάθε περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ αν ισχύσει θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες. Τόνισε επιπλέον ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν εφαρμόστηκε και θα έρθει στη Βουλή τροπολογία που θα την αναστέλλει.
Keywords
Τυχαία Θέματα