ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

«Πράσινο φως» στην επικαιροποίηση του κυπριακού μνημονίου «άναψαν» σήμερα, με κοινή ανακοίνωσή τους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη...

ομάδων των τριών
θεσμών για αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Κύπρου, «έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων για τις πολιτικές που θα αποτελέσουν τη βάση για ολοκλήρωση των αξιολογήσεων».

Οι τρεις θεσμοί υπογραμμίζουν την ανάγκη προώθησης περαιτέρω δράσεων για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη συνέχιση της προσπάθειας μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Σημειώνουν πως η έγκαιρη εφαρμογή του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων είναι απαραίτητη, προκειμένου να αυξηθεί η οικονομική αποτελεσματικότητα του κράτους, να μειωθεί το δημόσιο χρέους και να ενισχυθεί η προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων.

Στις 16 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για έγκριση της έκθεσης και εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς τη Λευκωσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα