ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ...

Στην αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας κοινωνικής και πολιτικής συμφωνίας για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού διαλόγου σε όλη την Ευρώπη αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη διεθνή...

συνδιάσκεψη, την οποία οργανώνει σήμερα και αύριο, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας,
(ΟΚΕ), σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να συμφωνηθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που να διασώζει την ανταγωνιστικότητα.

«Εμείς», πρόσθεσε, «ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα επιδιώξουμε την πολιτική σταθερότητα για να βοηθήσουμε στο να μπει ένας επίλογος στην κρίση. Ο κοινοβουλευτισμός, έχει πάψει προ πολλού να είναι πλειοψηφικός και είναι συναινετικός. Πρέπει να υπάρξει κοινωνική και αναπτυξιακή συμφωνία» κατέληξε.

Αναφερόμενος στον θεσμικό διάλογο των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναγνώρισε ότι τέθηκε κάποια στιγμή υπό αμφισβήτηση, σημείωσε όμως, ότι αποκαθίσταται σταδιακά και ανέφερε χαρακτηριστικά την πρόσφατη συμφωνία της Γενεύης, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα