Στη Βουλή η δικογραφία για τα ελικόπτερα του Π.Σ….

Στη Βουλή διαβιβάστηκε απότον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη η δικογραφία για την εκμίσθωσητων ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, τη χρονική περίοδοαπό το 2010 έως 2011, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνεςτου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα και του πρώην υφυπουργού,Σπύρου Βούγια... Η υπόθεση αφορά την επέκταση τεσσάρων συμβάσεων για 12 μισθωμέναελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος που θεωρήθηκαν επιζήμιες για το ελληνικόΔημόσιο. Πρόκειται για το
δεύτερο σκέλος του φακέλου της δικογραφίας πουχειριζόταν ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος σχετικά με την υπερτιμολογημένημίσθωση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την εταιρεία Erickson Air- Crane.
Στη Βουλή έχει διαβιβαστείαπό τον περασμένο Μάρτιο, και το πρώτο σκέλος της υπόθεσης προκειμένου ναδιερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργούΔημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη σχετικά με την υπερτιμολόγηση μίσθωσηςπέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων της ίδιας εταιρείας. Σχετικές καταγγελίες είχεκάνει από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούγιας το Μάιο του 2010. Ο κ. Βούγιας πουείχε επαναδιαπραγματευθεί την επίμαχη σύμβαση, τόνισε πως , το 2009 η μίσθωσητου κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα