Στα 2.000 ευρώ «κλειδώνει» το πλαφόν στις συντάξεις


Συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που ζητεί η τρόικα. Σύμφωνα με τα «Νέα», ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε ότι από τις τρεις συγκεκριμένες πηγές θα υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ.....

Ο κατάλογος των μέτρων όμως έως και χθες το βράδυ παρέμενε ανοικτός καθώς ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των
11,5 δισ. ευρώ χωρίς πρόσθετες περικοπές.Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε οι περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εφάπαξ να αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ, φθάνοντας τελικά στα 5 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το πλαφόν στις συντάξεις να διαμορφωθεί σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από τον αρχικό προγραμματισμό των 2.400 ευρώ και να κινηθεί κοντά στην περιοχή των 2.000 ευρώ.
Ο κατάλογος των μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία θα παραδοθεί σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και θα συζητηθεί την Πέμπτη στο νέο ραντεβού που θα έχουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα