«Σφίγγει τα λουριά» ο Πούτιν για τους αντιφρονούντες μπλόγκερς

H αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια του Κρεμλίνου (FSO) αναμένεται να ενισχύσει τα μέτρα παρακολούθησης των μπλόγκερς που επικρίνουν τη ρωσική κυβέρνηση....

Για το σκοπό αυτό, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Izvestia, θα εξοπλιστεί με ένα σύστημα δημιουργίας βάσεων δεδομένων για τους πολίτες αυτούς και παροχής καθημερινών δημοσιεύσεών τους στο Διαδίκτυο.

Η εφημερίδα, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπηρεσία, υπογραμμίζει ότι συστήματα παρακολούθησης ήδη υπάρχουν, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε "να μην χάσει χρόνο και να αναθέσει αυτό το μέρος εργασίας σε επαγγελματίες πληροφορικούς".

Μια
πρόσκληση υποβολής προσφορών έχει δημοσιευτεί, προκειμένου η FSO να εξοπλιστεί με ένα κεντρικό σύστημα υποδοχής πληροφοριών που δημοσιεύονται στο Ίντερνετ, για την προμήθεια του οποίου θα δαπανήσει ποσό έως 31,8 εκατομμύρια ρούβλια (700.000 ευρώ), διευκρινίζει η εφημερίδα.

Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων πολιτών που έχουν "αρνητική" άποψη της εξουσίας και η παροχή καθημερινών δειγμάτων δημοσιεύσεων που αφορούν στον πρόεδρο, την κυβέρνησή του, τον πρωθυπουργό ή ακόμη και την αντιπολίτευση, προσθέτει η εφημερίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα