Νιγηρία: 200 συλλήψεις για τις επιθέσεις στην πόλη Κάνο

Οι νιγηριανές αρχές προχώρησαν σήμερα σε 200 συλλήψεις μετά τις επιθέσεις με βόμβες και αυτόματα όπλα την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια πόλη Κάνο και οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι υπήκοοι του Τσαντ, ανακοίνωσε υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή....
«Πολλές συλλήψεις έγιναν μετα τις επιθέσεις αυτές», δήλωσε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημόσια
για τις επιθέσεις αυτές στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 185 άνθρωποι την Παρασκευή. «Συλλάβαμε σχεδόν 200 άτομα που πραγματοποίησαν επιθέσεις και το 80% μεταξύ αυτών είναι από το Τσαντ που ήρθαν ως μισθοφόροι», πρόσθεσε.
Η αστυνομική πηγή υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι υπήκοοι του Τσαντ είχαν πληρωθεί για τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις, η ευθύνη για τις οποίες αποδόθηκε στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Ωστόσο οι νιγηριανές αρχές υπέστησαν έντονες πιέσεις για την αύξηση των βίαιων επεισοδίων για τα οποία κατηγορούνται οι ένοπλοι ισλαμιστές, ενώ κατηγορήθηκαν κατά το παρελθόν ότι είχαν θέσει υπό κράτηση αθώους σε απάντηση για τις επιθέσεις αυτές.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης ήρθαν σε επαφή με την αστυνομία για τη διενέργεια ενός διαλόγου μέσω του εμίρη του Κάνο.
Ο εμίρης είναι κατά παράδοση η ανώτερη μουσουλμανική αρχή της πρωτεύουσας του βορρά της Νιγηρίας.
«Οι ισλαμιστές λένε ότι τον θέλουν ως μεσολαβητή στο διάλογο που προτείνουν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα