Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Στον χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας μπαίνουν από σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προχωρούν σε τριήμερη απεργία....

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της «στην ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε» , όπως αναφέρει, «τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται
να κλείσουν».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, διατυπώνοντας ένα βροντερό «όχι»:

- στη διάλυση των δημόσιων δομών υγείας, στην αποδυνάμωση των νοσοκομείων, στις απολύσεις εργαζομένων υγειονομικών
- στις περικοπές των δαπανών υγείας με οριζόντιο τρόπο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού
- στη μετακίνηση του κόστους της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.

Σε κινητοποιήσεις προβαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11.00 έως και τις 15.00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 στο Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Πυρετός» στο Δημόσιο
Ρολά κατεβάζουν αύριο και μεθαύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με τη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ με τετράωρη στάση εργασίας αύριο στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 έως τις 15.00. Τη συμμετοχή της στη στάση της ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Για τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Κινητοποιήσεις σε παιδεία και ασφαλιστικά ταμεία
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από χθες πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε 48ωρη απεργία έχουν κατέλθει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ), ενώ αύριο και μεθαύριο απεργούν και οι δάσκαλοι.

Σε ό,τι αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν μέχρι και την Παρασκευή απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Παράλληλα, σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από χθες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Διήμερη αποχή των δικηγόρων
Διήμερη αποχή από καθήκοντά τους έχουν εξαγγείλει οι δικηγόροι, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νέου Κώδικα Δικηγόρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα