Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η ιταλική κυβέρνηση

Μετά την χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο τελευταίος δήλωσε πως είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί το ζήτημα στο ιταλικό Κοινοβούλιο....

Η συνάντηση των δύο ανδρών που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να «περάσει» από τη Βουλή η κρίση της κυβέρνησης.

«Εξετάστηκε εκτενώς η κατάσταση που δημιουργήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου Μπερλουσκόνι και από τις παραιτήσεις των υπουργών
του Λαού της Ελευθερίας. Η σημερινή ημέρα με τις πολιτικές δηλώσεις των παραιτηθέντων υπουργών και του ίδιου του προέδρου Μπερλουσκόνι όρισαν ένα κλίμα σαφής ανασφάλειας γύρω από τις πιθανές εξελίξεις της πολιτικής κατάστασης. Επειτα από αυτό ο πρωθυπουργός, σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πήρε την απόφαση να παρουσιάσει στην Βουλή –η οποία είναι η έδρα όπου πραγματοποιείται κάθε αποτελεσματικό ξεκαθάρισμα- τις εκτιμήσεις του σχετικά με όσα συνέβησαν και αναφορικά με τις από εδώ και στο εξής κινήσεις», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την προσεχή Τετάρτη και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ πριν λίγη ώρα είχε καλέσει τους πιστούς με διάθεση πικρής ειρωνείας να προσευχηθούν για την κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα