Πρώτη παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία με τρεις νεκρούς

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά ελεύθερων σκοπευτών σε προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές που επικαλείται το Reuters, ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν γύρω από βάση του συριακού στρατού στην ανατολική περιφέρεια της πόλης Μααρέτ αλ-Νουμάν στη βορειοδυτική Συρία....
Αυτή είναι η «πρώτη παραβίαση» της εκεχειρίας που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του Λαχντάρ Μπραχίμι, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ αλ-'Αντχα, έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα
με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, αντάρτες προσπάθηκαν να εισβάλουν στη βάση Ουάντι Ντέιφ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον κυριότερο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι. Ο στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας το κοντινό χωριό Ντέιρ Σάρκι.
Οι προσευχές στα τζαμιά μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις
Το πρωί, σε πολλές περιοχές της χώρας, οι προσευχές στα τζαμιά για την ιερή γιορτή των μουσουλμάνων μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαδηλώσεις σημειώθηκαν στη Ράκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και στην επαρχία της Ντεράα, κυρίως στην περιοχή Ινκέλ, όπου τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα